Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Blade Runner» utestengt fra OL

- Drar fordel av protesene, fastslår friidrettsforbundet.

(Dagbladet.no): Oscar Pistorius (21) utestenges fra alle konkurranser i IAAF-regi, deriblant også årets OL i Beijing.

Slik lød den ventede beskjeden fra Det internasjonale friidrettsforbundet i dag.

- Pistorius har et teknisk fortrinn (mer enn 30 prosent) i forhold til funksjonsfriske utøvere, fastslår IAAF, slik den tyske sportsprofessoren Gert-Peter Brüggemann har gjort etter tidligere tester.

• Originalkilden: Les hele meldingen fra IAAF her

Gir ikke opp kampen

Men sørafrikanerens kamp er sannsynligvis ikke over med det. Pistorius har allerede sagt at han vil anke til høyeste instans, som er Idrettens voldgiftsrett i Lausanne.

Pistorius hevder sjøl at andre deler av beina må ta støyten - samt at andre med samme utstyr ville løpt like fort om det ikke var for at han faktisk er en atlet.

Idrettsmannen fikk begge beina amputert under knærne da han var under ett år gammel, men siden har han drevet med både rugby og vann-polo.

NUMMER TO: Oscar Pistorius ble nummer to i B-heatet under Golden League-stevnet i Roma i fjor. Foto: ALESSANDRO BIANCHI/REUTERS/SCANPIX
NUMMER TO: Oscar Pistorius ble nummer to i B-heatet under Golden League-stevnet i Roma i fjor. Foto: ALESSANDRO BIANCHI/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Karbonfiber-proteser

I dag konkurrerer han i grenene 100 meter, 200 meter og 400 meter, noe som lar seg gjøre på grunn av J-formede proteser laget av karbonfiber.

Sin så langt største prestasjon sto han for da han løp inn til andreplass i B-heatet under Golden League-stevnet i Roma i juli i fjor.

Et par dager seinere ble han disket i Sheffield, for å ha løpt ut av sin bane.

image: «Blade Runner» utestengt fra OL
FIKK NEI: Sørafrikanske Oscar Pistorius nektes å delta under OL - og under andre arrangementer i friidrettsforbundets regi.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media