VANT FRAM MED ANKE: Oscar Pistorius står fritt til å reise ut av Sør-Afrika, om han ønsker det, etter at advokatene hans i dag vant fram med anken om lettelser i kausjonsvilkårene. Foto: Alexander Joe / AFP / NTB Scanpix
VANT FRAM MED ANKE: Oscar Pistorius står fritt til å reise ut av Sør-Afrika, om han ønsker det, etter at advokatene hans i dag vant fram med anken om lettelser i kausjonsvilkårene. Foto: Alexander Joe / AFP / NTB ScanpixVis mer

«Blade Runner» vant fram med anke - får reise ut av landet

Får mildere kausjonsvilkår.

(Dagbladet): Advokatene til drapstiltalte Oscar Pistorius vant fram med sin anke om lettelser i kausjonsvilkårene til mannen som står tiltalt for overlagt drap på sin kjæreste Reeva Steenkamp.

Må legge fram reiseplaner Sky News melder i en hastemelding nå at en domstol i Pretoria gir Oscar Pistorius sitt sørafrikanske pass tilbake og at han står fritt til å forlate landet, dersom han ønsker det.

Dommer Bert Bam gikk med på å lette på reiserestriksjonene, men la samtidig til grunn at Pistorius måtte presentere eventuelle reiseplaner minst en uke i forveien.

Han må også levere passet tilbake til retten innen 24 timer etter at han returnerer til Sør-Afrika.

- Jeg ser ingen grunn til at tiltalte skal nektes å reise ut av lander dersom han blir invitert til å konkurrere i utlandet, sa dommeren i dagens høring.

En rekke vilkår I de opprinnelige vilkårene for kausjonen - satt 22. februar - het det at Pistorius måtte levere inn sine pass, holde seg unna hjemmet sitt, han fikk forbud mot å ta kontakt med noen av vitnene i saken og han var nødt til å melde seg for en politistasjon to ganger i uka og ikke røre alkohol.

Vil hjem til boligen Det er ennå ikke kommet opplysninger om hvorvidt Pistorius' advokater også har vunnet fram med kravene om at han må få lov til å returnere hjem til boligen hvor han skjøt og drepte kjæresten Reeva Steenkamp 14. februar i år.

Blade Runner nekter straffskyld.

Han hevder det var et tragisk uhell, og at han trodde han skjøt mot en innbruddstyv da han skjøt flere skudd gjennom baderomsdøra.

• Pistorius er bedre kjent som «Blade Runner» på grunn av benprotesene i karbonfiber. I fjor sommer skrev han historie under London-OL, da han som den første med amputerte bein konkurrerte i OL.

I Paralympics vant han to gull; 400 meter og 4x400 meter stafett.