SØKTE OM VÅPEN:  Oscar Pistorius er siktet for drapet på Reeva Steenkamp. Kort tid før drapet søkte han om lisens til seks nye våpen. Foto: AFP PHOTO / WALDO SWIEGERS
SØKTE OM VÅPEN: Oscar Pistorius er siktet for drapet på Reeva Steenkamp. Kort tid før drapet søkte han om lisens til seks nye våpen. Foto: AFP PHOTO / WALDO SWIEGERSVis mer

- «Blade Runner» ville skaffe seks nye våpen rett før drapskvelden

Fikk avslag på søknaden.

(Dagbladet): Kausjonshøringen mot Oscar Pistorius (26) fortsetter i dag rundt klokka ti norsk tid.

Det var satt av to dager i retten - men i går formiddag ble den utvidet til én ekstra dag.

Politiet hevdet i går at det de fant en uregistrert pistol og ammunisjon i huset. Påtalemyndigheten vil at Pistorius skal tiltales for dette i tillegg til overlagt drap på kjæresten Reeva Steenkamp (29).

Søkte om seks våpen
Nå melder flere medier, blant annet nyhetsbyrået AP, at friidrettsstjernen var i gang med å skaffe seg et lite våpenarsenal rett før drapsnatta.

- Jeg har vært utsatt for innbrudd og trusler tidligere. Derfor sover jeg med en 9 mm pistol under puta. Jeg våkna og tenkte å stenge igjen døra da jeg hørte en lyd fra badet. Jeg kjente skrekken komme, fortalte Pistorius i retten tirsdag.

Tre uker før drapskvelden søkte Pistorius om lisens til hele seks skytevåpen. Dette er trolig noe aktoratet vil bruke i saken, som fortsatt pågår.

Dette er våpnene
Ifølge BT stammer opplysningene fra South African Police Service's National Firearms Center, som forteller at det var følgende våpen Pistorius ville anskaffe:

• Smith & Wesson modell 500 revolver
• 38-kaliber Smith & Wesson revolver
• Vector .223-kaliber rifle
• Tre hagler av merket Mossberg, Maverick og Winchester

Søknaden om lisens ble ikke godkjent av senteret.

Restaurant-uhell
Den sørafrikanske avisa Beeld meldte i helga at Pistorius så sent som i januar ble observert på restaurant med våpen. Pistorius skal ha avfyrt skudd inne i lokalet i Johannesburg.

- Jeg ble livredd, ettersom kula traff noen centimetre fra foten min. Det var en stygg ulykke, sier Pistorius' venn, Kevin Lerena.

DRAPSVÅPEN?: Denne pistolen ble funnet i Pistorius' hjem etter drapskvelden. Foto: AP Photo/Phill Magakoe, Pretoria News
DRAPSVÅPEN?: Denne pistolen ble funnet i Pistorius' hjem etter drapskvelden. Foto: AP Photo/Phill Magakoe, Pretoria News Vis mer

Hendelsen skjedde ved restauranten Tashas i Melrose Arch. Det var en venn av Pistorius som hadde med seg våpenet.

- Jeg må understreke at det var en venn som hadde med seg pistolen, men jeg vet ikke hvem det er. Oscar ville se på pistolen. Alt var en ulykke, sier Lerena.

Hendelsen ble aldri anmeldt. Politietterforsker Hilton Botha dro fram hendelsen i retten i går.

Pistorius har hevdet han trodde han skjøt mot en innbruddstyv natt til torsdag forrige uke.