«Bladerunner» dømt til fem år i fengsel

Skjøt og drepte kjæresten Reeva Steenkamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oscar Pistorius er dømt til å sone fem år i fengsel for drapet på kjæresten Reeva Steenkamp. 27-åringen fikk også tre års betinget dom for våpenbruk.

Det ble kjent da dommer i saken, Thokozile Masiba, i dag leste straffeutmålingen for den verdenskjente paralympicsutøveren under rettsmøtet i Pretoria, Sør-Afrika.

Verdensstjernen forholdt seg rolig mens dommen ble lest opp, og hans forsvarer fortalte etter kjennelsen at Pistorius vil levere over alle sine våpen og våpenlisensen til myndighetene.

For litt over en måned siden ble Pistorius funnet skyldig i uaktsomt drap på Reeva Steenkamp, men frikjent på punktene om forsettlig og overlagt drap. Han ble også dømt skyldig for en episode der han avfyrte et skudd på en restaurant.

Ikke nok bevis Dommer Thokozile Masipa mente påtalemyndigheten ikke har klarte å bevise at «Bladerunner» hadde til hensikt å drepe da han skjøt Steenkamp med fire skudd gjennom toalettdøren natt til Valentinsdagen i fjor.

Dommer Masipa vektla at Pistorius har vist tegn til anger, og pekte på at han ikke tidligere er straffet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer