Blågult sjokk

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United- Arsenal 1-1. Med to EM-nordmenn på benken, var det heldigvis en fra nordre del av Europa som var svenskegod, den blåcoole rødtoppen Fredrik Ljungberg.

Sammen med Patrick Vieira og Emmanuel Petit eide han midtbanen i toppoppgjøret som «Gunners» skulle ha vunnet. Og takket være Ljungbergs mål, er det fortsatt ligaspenning. Han snappet ballen etter at midtstopperparet til United, Jaap Stam og Mikael Silvestre, misforsto hverandre. Og for å si det sånn; at Henning Berg ikke er inne i midten hos United, det kan bare Alex Ferguson forstå.

Skuffet svenske

Over til svenskehelten:

- Vi kom hit for å ta med oss tre poeng, at vi ikke klarte det er jeg skuffet over. Jeg kunne med litt hell ha laget ett mål til, og Thierry Henry kunne ha punktert kampen da han var helt alene i gjennom. Jeg mener vi var det beste laget, sier rødtoppen Ljungberg.

22-åringen ble kjøpt til Arsenal fra Halmstad i september 1998.

- Du har det med å score mot United?

- Ja, jeg er heldig mot dem. Men jeg burde hatt to. Da tror jeg kampen hadde vært vår, sier Ljungberg med håret til alle kanter.

Den unge, raske og tekniske svensken er også en spiller som manager Arsene Wenger liker godt at spiller veldig godt:

Skaper rom

- Frederik var god gjennom hele kampen, han har et stort felt som han jobber over, han skaper rom for medspillere og han er alltid farlig foran mål.

Wenger er også av den samme oppfatning som Ljunberg, Arsenal skulle ha vunnet:

- Vi snakket mye på forhånd om at vi skulle være fornøyde med ett poeng, men sånn som vi fightet i nitti minutter, mener jeg vi skulle ha vunnet. De fikk et dumt mål. Dumt på den måten at vi lot dem få til en kontring, sier Arsene Wenger.

Manchester Uniteds første ligakamp på en måned. United-spillerne så ut som de fortsatt hadde stive jetlegger.

- Vi spilte veldig nervøst den første halvtimen, og var helt ute av fasong. Etter hvert synes jeg vi fikk litt bedre tak på Arsenal, at det ble 1-1 var et helt greit resultat, sier United-sjef Alex Ferguson.

Kampen i kampen i disse oppgjørene står om hvem som vinner midtbana, mellom Vieira/Keane og Petit/Beckham. Alle fire slitesterke arkitekter og alle fire høytlønnede proffgutter som også evner å hisse seg opp. I går var det på nippet et par ganger. Men det var Uniteds reserve, målscorer Teddy Sheringham, som var i tottene på Patrick. Teddy burde ha hatt gult kort. For filming.

  • Ole Gunnar Solskjær ble derimot bare filmet. Da han løp opp og ned sidelinja for å holde varmen foran 58298 tilskuere.
SCORET: Svenske Fredrik Ljungberg scoret Arsenals ledermål.