Blair: Gi fotballpøbelen sparken!

Storbritannias statsminister Tony Blair er lei av å be om unnskyldning på vegne av fotballvoldelige landsmenn. I går ga han britiske bedrifter beskjed om å gi straffedømte hooligans sparken.

Det britiske innenriksdepartementet bestemte i går å gi britiske bedrifter det våpenet de trenger til å kvitte seg med brysomme medarbeidere. Bedriftene kan heretter, med loven i hånd, gi medarbeidere som blir tatt for fotballbråk sparken. Den britiske avisa The Independent skriver i dag at lovendringen er et forsøk på å hindre voldelige briter i å gå berserk under kampen mellom England og Romania førstkommende mandag.

- Vi må henge disse folkene ut offentlig. De må ikke tro at de kan ta en svipptur over kanalen, forårsake Ragnarok, og tro at de kan komme unna med det, sier en anonym kilde i regjeringen til Independent.

Blair tok grep

Det var statsminister Tony Blair som skal ha tatt initiativet til innskjerpingen overfor pøbelen. Hensikten var ikke bare å skremme folk fra å gå berserk. Etter bråket i Marseille under forrige VM-kamp har det kommet fram at mange av de arresterte ikke finnes i politiets meget rikholdige pøbel-arkiv. I slike tilfeller har myndighetene ingen sjanser til å hindre voldsmennene i å reise utenlands. Blant annet ble en offiser i det britiske flyvåpenet RAF pågrepet. Han behøver ikke å gjøre seg forhåpninger om å gå på jobb etter VM. RAF har bestemt at alle som blir pågrepet for såkalt hooliganism får avskjed på grått papir, selv om pågripelsen skjer under ferier.

GI DEM SPARKEN: I går ga Storbritannias statsminister Tony Blair britiske bedrifter beskjed om å gi straffedømte hooligans sparken.