Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blair og Schröder støtter småklubbene

Den britiske statsministeren Tony Blair og den tyske forbundskansleren Gerhard Schröder advarte i dag EU mot radikale endringer i fotballens overgangssystem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to lands ledere hevder at store endringer vil gjøre det vanskelig for mange mindre klubber å overleve, og tilbød samtidig sin hjelp for å finne en løsning som både fotballen og EU kan leve med.

EU-kommisjonen hevder at dagens overgangssystem bryter med deres lovverk, og henviser til at det skal være fri flyt av arbeidere og konkurranse. EU har truet med å bannlyse det nåværende systemet ved årsslutt om ikke fotballorganisasjonene kommer med et bedre forslag.

UEFA mener at EU kan skape det totale kaos i fotball-Europa ved nyttår.

- Vi er enig i at det nåværende systemet ikke er perfekt, men samtidig frykter vi at en radikal reform kan ha en negativ effekt på den europeiske fotballstrukturen. Mange småklubber kommer til å måtte kjempe for å overleve. Vi tror at en løsning må balansere interessene både til spillerne, klubbene og forbundene, skriver de to statssjefene i en erklæring.

(NTB)