Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blake ble tidenes nest raskeste på 100 meter

Løp inn til personlig rekord 9,69 i Lausanne.

SUVEREN: Bare Usain Bolt har løpt fortere enn Yohan Blake gjorde i kveld. Foto: SCANPIX/EPA/SALVATORE DI NOLFI
SUVEREN: Bare Usain Bolt har løpt fortere enn Yohan Blake gjorde i kveld. Foto: SCANPIX/EPA/SALVATORE DI NOLFI Vis mer

Yohan Blake løp inn til personlig rekord 9,69 på 100 meter under torsdagens Diamond League-stevne i Lausanne. Bare Usain Bolt har løpt raskere.

Den 22-årige jamaicaneren minnet dermed en hel friidrettsverden om at han er framtidens mann på 100 meter. Blake tangerte tiden til amerikaneren Tyson Gay, som inntil torsdag var tidenes nest raskeste.

Sistnevnte ble nummer to i Lausanne med 9,83. Nesta Carter fra Jamaica endte på tredjeplass (9,95). Jaysuma Saidy Ndure tangerte sin årsbestetid med 10,13, men han ble statist i 100-meterfeltet i Lausanne og løp i mål som nummer seks.

- Jeg er henrykt. I hele uken har jeg vært syk med influensa, men jeg er glad for at jeg rakk å bli bra i tide, sa Blake etter løpet.

Ikke overrasket
Bare landsmannen og rekordholder Usain Bolt har løpt raskere enn Blake med tidene 9,58 og 9,63. Men sprintkongen deltok ikke på torsdagens 100 meter. Bolt prioriterte i stedet å løpe 200 meter.

Der skuffet han slett ikke, verken da han underholdt publikum ved å spille luftgitar før løpet eller da han cruiset inn til seier. Den ferske OL-vinneren klokket i mål på 19,58. Bolt var 0,27 sekunder raskere enn toer Churandy Martina fra Nederland.

- Jeg er definitivt veldig fornøyd. Det var et godt løp å avslutte sesongen med. Jeg ønsket bare å ha det gøy, sa Bolt, som ikke var overrasket over Blakes sterke løp.

- Jeg så ham på trening og skjønte at han ville løpe fort, sa han.

Revansj
På kvinnenes 100 meter fikk amerikanske Carmelita Jeter revansj på Shelly-Ann Fraser-Pryce for tapet i OL-finalen. Begge fikk 10,86, men Jeter ble dømt foran i mål.

- Jeg vil alltid vinne, og dette føltes ganske deilig, sa Jeter.

Jason Richardson vant 110 meter hekk på 13,08, men publikum fikk ikke se OL-mester Aries Merritt i aksjon. Han ble diskvalifisert for tjuvstart.

Kirani James tok en ny seier på 400 meter. Den unge OL-mesteren fikk en dårlig start, men avsluttet uimotståelig til klar seier på 44,37.

Moutaz Essa Barshim Ahmed fra Qatar vant mennenes høydekonkurranse med 2,39 etter å ha vunnet en duell med OL-mester Ivan Ukhov.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media