Blake knuste Liverpools siste tittel-håp

4. runde FA-cupen: Liverpool-Blackburn 0-1. FA-cupen var Liverpools siste sjanse til å vinne noe denne sesongen. Etter gårsdagens sjokktap på Anfield er sesongen over for klubben. Waliseren Nathan Blake (27) ble matchvinner for 1. divisjonslaget seks minutter før slutt.

Alle lagene Blake har spilt for, har rykket ned mens han har vært der. Det gjelder både Cardiff, Bolton og Sheffield United. I går sørget han for Blackburns første FA-cupseier noen gang på Anfield. Blake innledet kampen med å få gult kort, og avsluttet kvelden med en feiende flott scoring på direkten etter pasning fra dansken Per Frandsen.

Seiersmålet var Blakes åttende mål i FA-cupen, og det suverent viktigste så langt i karrieren.

Før matchen i går, hadde han bare lagd tre mål på de 19 siste kampene.

Fantastisk

- En fantastisk kamp. Vi har hatt en elendig start på sesongen i ligaen, men er skikkelig på gang nå. Da innlegget fra Per (Frandsen) kom, tenke jeg ikke. Jeg bare prøvde å sette ballen bak keeper, sier Nathan Blake etter sjokkseieren.

- Å vinne på Anfield gir oss et fantastisk løft, sier Blackburn-sjefen Tony Parkes.

- Vi har hatt problemer, men har greid å jobbe oss igjennom det. Nå er vi helt klart igjennom den vanskelige perioden. Selv om vi ville vært fornøyd med uavgjort i går, syntes jeg vi fortjente å vinne, sier Tony Parkes.

Stort problem

Liverpool hadde dårlig rytme i laget, mange slurvete tversoverpasninger og nesten ikke skudd på mål.

- En utrolig skuffelse. Vi hadde håpet å nå langt i FA-cupen, men så egentlig aldri ut til å kunne score i går. Etter hvert gikk vi også tom for idéer. Vi mangler Fowler og Owen på topp, og det er selvfølgelig et problem, sier Liverpool-manager Gerard Houllier.

Tidligere Liverpool-spiss John Aldridge var i Sky Sports studio i går.

- Jeg er litt bekymret for Liverpool. Det må være en tankevekker at laget nok en gang bare har ligaen å spille for, sier Aldridge etter at Liverpool var slått ut i FA-cupens fjerde runde for fjerde året på rad.

  • Egil Østenstad har startet i 15 kamper for Blackburn, og er blitt byttet ut i 12 av dem. Så også i går, da han forlot banen etter 76 minutter. Ti minutter seinere kom scoringen.

Seieren i går betyr at Blackburn møter Newcastle hjemme i FA-cupens 5. runde.

JUBEL-BLAKE: Nathan Blake sendte ballen i nettet og Liverpool ut av FA-cupen.