Blake parkerte Bolt på 100 meter

- Han er en klasseløper, sier verdensrekordholderen om verdensmesteren.

VISTE STYRKE: Verdensmester Yohan Blake (t.v.) satte Usain Bolt (nr. to f.h.) kraftig på plass i det jamaicanske OL-uttaket.Foto: AP Photo/Collin Reid/NTB scanpix
VISTE STYRKE: Verdensmester Yohan Blake (t.v.) satte Usain Bolt (nr. to f.h.) kraftig på plass i det jamaicanske OL-uttaket.Foto: AP Photo/Collin Reid/NTB scanpixVis mer

Yohan Blake knuste landsmannen og treningskameraten Usain Bolt med knalltiden 9,75 på 100 meter under det jamaicanske OL-uttaket.

Bolt kom inn på 2.-plass med 9,86, mens Asafa Powell ble nummer tre med 9,88 natt til lørdag norsk tid.

9,75 på Blake er årsbeste i verden, og tiden gjør ham til den fjerde raskeste gjennom verdenshistorien. Bare Bolt (9,58), Tyson Gay (9,69) og Powell (9,72) har løpt fortere.

- Jeg følte ikke noe press i det hele tatt. Alt fungerte, og jeg var heldig, sa Blake etter å ha senket sin personlige rekord med sju hundredeler.

Blake, Bolt og Powell kvalifiserte seg alle til OL.

Bolt deppet ikke etter nederlaget. Det hører med til sjeldenhetene at den mannen blir slått i en konkurranse. Han er fortsatt storfavoritt til å vinne distansen i OL senere i sommer.

- Blake er uten tvil en klasseløper, det har gjentatt en rekke ganger de siste årene, sa Bolt, som sa at han ble distrahert i starten og at det ødela løpet for ham.

- Nesta (Carter) beveget seg ved siden av meg, og da skuddet gikk var jeg ikke konsentrert nok, unnskyldte Bolt.

Glen Mills er trener for både Blake og Bolt.

- Glen sa at jeg kunne klare det, og jeg trodde ham, sa Blake.

- Vi er akkurat der vi skal være. Nå handler det om å holde dem friske, sa Mills.

- Vi sendte ikke Blake til Europa for å konkurrere tidligere i sesongen. Derfor er han i langt bedre form enn Bolt i øyeblikket, forklarte suksesstrener Mills.

Dagbladet spurte Bolt om hvilke forventninger han hadde til årets første konkurransemøte med Blake etter Bislett Games.

- Forventninger? Jeg forventer å vinne, og det er egentlig det, sa Bolt til Dagbladet akkompagnert en selvsikker latter om stevnet Blake tidligere i år mente holder et høyere nivå enn OL.

- Så du føler du har kontroll på alle konkurrentene dine?

- Jeg har ingen under kontroll. Jeg kan bare være min egen herre. Uansett: Jeg ser fram til hver eneste konkurranse, og jeg har sagt i årevis at jeg tennes og vokser på konkurransen. Det er det jeg ser fram til. Hadde det ikke vært konkurranse, hadde det bare blitt kjedelig. Jeg ser fram til å møte store atleter, at at nye konkurrenter kommer opp og fram - noe som viser at løp er vanskelig å vinne. Da beviser du nemlig at du er en sann mester, sa 25-åringen til Dagbladet for tre uker siden.

Kvinnenes 100 meter i det jamaicanske OL-uttaksløpet var det også kvalitet over. Shelly-Ann Fraser-Pryce vant på 10,70, og også det var årsbeste i verden. Veronica Campbell-Brown ble nummer to med 10,82, og Kerron Stewart nummer tre med 10,94.

(NTB)