Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blakk «Bladerunner» slipper fri for 6000 kroner

Anket dommen om forsettlig drap.

BLAKK: Oscar Pistorius er blakk, men må nå bruke tiden fram til april til å forberede seg på ny rettsrunde. I forrige uke ble friidrettsutøveren dømt til forsettlig drap, en dom han anket i høyesterett i dag. Foto: NTB Scanpix
BLAKK: Oscar Pistorius er blakk, men må nå bruke tiden fram til april til å forberede seg på ny rettsrunde. I forrige uke ble friidrettsutøveren dømt til forsettlig drap, en dom han anket i høyesterett i dag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Oscar Pistorius får lov å forlate onkelens hjem, der han sitter i husarrest.

Pistorius møtte i retten i Sør-Afrika i dag, der det ble bestemt at han får slippe fri mot kausjon - inntill det er avklart hva som skjer videre i saken.

«Bladerunner» ble i fjor høst dømt til fem års fengsel for uaksomt drap på kjæresten Reeva Steenkamp.

Dommen ble anket av påtalemyndigheten i Sør-Afrika, og i forrige uke godkjente høyesterett anken og endret dommen fra uaktsom til forsettlig.

Pistorius anket i dag denne dommen - noe som betyr at det blir en ny runde i retten for Pistorius. 18. april 2016 er satt som datoen for oppstart på den nye rettssaken, skriver Guardian.

Oscar Pistorius er blakk etter den forrige runde i retten, og har solgt luksushuset han og Reeva Steenkamp bodde i. Siden Pistorius for tiden bor hos sin onkel, ble kausjonssummen kun satt til 6000 norske kroner.

Den forrige rettssaken skal ha kostet Pistorius over 1,2 millioner kroner.

«Bladerunner» vil få påsatt en elektronisk sporingsbrikke, og kan kun bevege seg i en omkrets på 20 kilometer fra onkelens hus. Han kan også kun være ute av huset mellom kl. 07 og 12.

Oscar Pistorius har sittet fengslet i ett år, men ble prøveløslatt og ble satt i husarrest i oktober.

Pistorius skjøt kjæresten gjennom baderomsdøra i huset sitt. Han har hele tiden hevdet at han trodde hun var en innbrudstyv.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media