Blakke før sesongstart

To uker før sesongstart i langrenn er det satt total stopp for pengebruken på landslaget. Elitelaget har en budsjettsprekk på 200.000 kroner, og løperne kan i verste fall bli pålagt å betale treningsleirer sjøl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Thomas Alsgaard reagerer sterkt på at ledelsen ikke vil bruke penger til den nødvendige elitesatsingen.

- Det er vanskelig å forstå. November er den aller viktigste måneden i sesongoppkjøringa. Jeg registrerer at Skiforbundet har et stort overskudd, og da må det vel være en feilprioritering en plass, sier Alsgaard til Dagbladet.

Overforbruk

  • Landslaget har ikke et reelt underskudd, men et overforbruk på 200000 kroner så langt i år. Overskridelsene skyldes blant annet en samling i USA, der mat og hotellutgiftene ble større enn ventet.
  • Enkelte av løperne har ytret ønske om å reise på treningsleir til Nord-Norge, eller Kiruna i Nord-Sverige for å få stabile snøforhold. De har fått beskjed fra forbundet om at de i så fall må betale reise og opphold sjøl.
  • Faktum er at landslaget ikke kan bruke penger i november, hvis de i det hele tatt skal ha råd til å sende løperne på verdenscupstevner før nyttår.

Det ironiske er at langrennskomiteen egentlig har nok penger, men hver komité i skiforbundet er pålagt å ha et budsjettoverskudd på 1,4 millioner kroner. Derfor nekter sjefen i langrenns-administrasjonen Per Nymoen å bruke mer penger. Totalt sett går Skiforbundet med et overskudd på 10-11 millioner i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer