I KRISE: Hassan Yebda og Portsmouth styrer mot et sikkert nedrykk i Premier League, og utenfor banen er problemene minst like store. Foto:  AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD
I KRISE: Hassan Yebda og Portsmouth styrer mot et sikkert nedrykk i Premier League, og utenfor banen er problemene minst like store. Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOODVis mer

Blakke Pompey bøtelagt med ni millioner kroner

FA viser ingen nåde.

|||

Problemene hoper seg opp for gjeldstruede Portsmouth. Klubben ble mandag bøtelagt med rundt ni millioner kroner av den engelske eliteserien.

Portsmouth er i realiteten dømt til nedrykk fra den engelske eliteserien etter å ha blitt fratrukket ni poeng for å ha blitt satt under administrasjon.

Klubben står også overfor en gjeld på nærmere 600 millioner kroner. I tillegg bøtelegges den nå med rundt ni millioner kroner fordi den blant annet ikke har betalt ut lønn til spillerne.

- Portsmouth er blitt bøtelagt for en rekke brudd på våre regler og forskrifter i løpet av denne sesongen, sa en talsmann fra engelsk eliteserie mandag.

Boten skal trekkes fra Portsmouths andel av pengene for TV-rettighetene til engelsk fotball.

Den eneste oppturen Portsmouth kan se på om dagen er semifinaleplassen i FA-cupen. Der møter laget vinneren av kvartfinalen mellom Tottenham og Fulham.

(NTB)