Blåkopi av læremessteren

LONDON (Dagbladet): Tottenham- Middlesbrough 0-3. I går fikk Espen Baardsen og Erik Thorstvedt noe helt spesielt å snakke om: En keepertabbe av dimensjoner. I Tottenham-debuten mot Nottingham Forest i 1989 slapp Thorstvedt inn et langskudd han hadde begge hendene bak. I går var det Baardsens tur. Med en rein blåkopi.

Og for å gjøre den felles skjebnen fullendt: Erik Thorstvedt var på White Hart Lane i går ettermiddag. Som landslagets keepertrener har han brukt helga til å se og snakke med Thomas Myhre og Espen Baardsen. Tre minutter før jobben var gjort glapp det for Baardsen.

- Den jeg slapp inn var mye verre, sier Erik Thorstvedt til Dagbladet.

- Til Espens forsvar hører det med at han ikke så utgangen på skuddet. Men ja - han skulle reddet. Uten at det spiller noen stor rolle.

Tottenham tapte på Erik Thorstvedts kjempetabbe for ni år siden. Da Espen Baardsen slapp inn sin, var kampen avgjort for lengst. Og hadde ikke Tottenhams nordmann spilt opp mot sitt beste, ville det blitt katastrofale hjemmesifre.

Fram til det tredje målet kom var det egentig bare Espen Baardsen som kunne gå av banen med løftet hodet.

- Jeg gjorde mye bra, ja, sier Espen Baardsen. - Men jeg burde tatt det skuddet. Og det er ikke noe problem for meg å innrømme at det var en stor feil. Sjøl om jeg så ballen veldig seint.

Walker vil bort

Baardsen-konkurrent Ian Walker, som ikke satt på benken engang, var i går ute med en tåredryppende historie i søndagsavisa News of the World. Der sier klubbens tidligere førstevalg at han vil bort hvis han ikke får igjen jobben sin. Men ingen på White Hart Lane var i går kveld i nærheten av å plassere Espen Baardsen på benken.

Ikke manager David Pleat.

Ikke Erik Thorstvedt.

Og:

Ikke Espen Baardsen.

- Det er sånt som skjer, sier Pleat. - Espen gjorde veldig mye bra og reddet oss fra ytterligere baklengsmål.

- Espen har opparbeidet nok kreditt gjennom det han har gjort, sier Erik Thorstvedt. - Jeg kan ikke skjønne annet enn at han beholder plassen.

- Det er ny kamp i morgen (Brentford/ligacup), sier Espen Baardsen. - Jeg blir overrasket hvis jeg ikke spiller.

Men hva gjør en tabbe av typen Thorstvedt/Baardsen med en keeper? Erik Thorstvedt - som umiddelbart ble døpt Eric The Horrible i engelske tabloider - sier:

- Jeg fikk det tøft. Jeg hadde overtatt for Bobby Simms, som ikke hadde vært spesielt heldig, og det som ble skrevet og sagt var at keeperproblemene i Tottenham bare fortsatte. Men når det gjelder Espen - som etter to meget gode kamper gjorde en feil jeg aldri har sett han har gjort verken i kamp eller på trening - er det ingen fare.

Slett moral

- Jeg vurderer i hvert fall dette som et engangstilfelle.

Om Tottenham som lag kan man dessverre ikke si det samme. Moralen er lav, innsatsen elendig og oppfinnsomheten lik null. Og derfor kunne Hamilton Ricard score to ganger fra soloposisjon for Middlesbrough før Vladimir Kinder klemte inn den ballen Espen Baardsen må glemme.

Og:

Skulle det være noen trøst, var 20-åringen fra San Francisco og Norge Tottenhams klart beste spiller.

KJEMPETABBE: Her glipper det for Baardsen.