Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blåmandag på Bryne

BRYNE (Dagbladet): Bitterhet, skamfølelse og et iskaldt treningsfelt. Det er blåmandag på Bryne, dagen etter det forsmedelige cupfinaletapet mot Viking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- At vi taper kampen, det aksepterer vi. Men måten vi tapte på, er vi skuffet over. Vi ble lammet, det hele ble for stort for spillere som aldri har vært på Ullevål før, sier Reine Almqvist.

Bryne-treneren står på sidelinja mens lagets reservespillere trener five-a-side-fotball på treningsfeltet Vik. Det er fire grader, isvind fra Nordsjøen, og så skader Kenneth Giske foten. De rødkledte er så definitivt tilbake i hverdagen.

Én time tidligere: På klubbhuset hersker en taus og trykket stemning. Selv daglig leder Kjell Madland, som sitter og teller alle ekstrainntektene Bryne har fått i forbindelse med cupfinalen, er nedtrykt.

- Alle bør være i dårlig humør i dag. Hvis jeg hadde det fint etter et cupfinaletap, burde jeg ha jobbet på et regnskapskontor i stedet, sier han.

Bitterhet

I garderobe A har Reine Almqvist nettopp gitt domsavsigelse over fadesen dagen før.

- Det har ikke vært noe spesielt. Vi har hatt en prat, akkurat som vi pleier å ha dagen etter kamp. Jeg snakket spesielt om defensive dødballer. Vanligvis er vi fantastisk gode på dødballer, men på søndag ble vi for passive, forteller treneren etterpå.

Ikke bare tapte Bryne. Men de skapte ikke en eneste sjanse, og fikk mesteparten av skylda for det som kalles tidenes dårligste cupfinale. Sånt svir.

- Det er rart. Hadde vi gått ut av cupen mot Skeid i sommer, hadde ingen sagt noenting. Jeg synes det var en prestasjon i seg selv at vi kom så langt. Likevel har jeg en bitter smak som henger igjen. Jeg trodde den dagen skulle bli mitt livs opplevelse, men så gikk det ikke slik vi hadde tenkt oss.

Må skulke

Nå er de tilbake i mer vante omgivelser, og onsdag kommer Hamkam til Jæren for å spille om Tippeliga-plass neste sesong. Da blir det bonde mot bonde, og en kamp helt annerledes enn cupfinalen.

- I forhold til den kampen betyr det ingenting at vi tapte på søndag. Det hadde faktisk vært verre om vi vant, da måtte jeg fått spillerne ned på bakken igjen. Uansett er det en god erfaring å ha vært der, sier Reine.

Bryne- Hamkam spilles midt på dagen, og folk må skulke jobben for å få se kampen. Klubben legger ikke engang ut billetter på forhånd, men en del skoler har gitt elevene fri så de kan gå og se.

[email protected]

«Jeg trodde

den dagen

skulle bli mitt

livs opplevelse.»

Hele Norges coronakart