- Blåmerker over hele kroppen

Manchester City-manager Pep Guardiola reagerer på at Erling Braut Haaland fikk en scoring annullert: - Hvis det er galt, er alt han gjør feil, sier Guardiola til Dagbladet. Han kaller det «latterlig».

TØFFE DUELLER: Her er Erling Braut Haaland i duell med stopper Jan Paul van Hecke. Foto: NTB
TØFFE DUELLER: Her er Erling Braut Haaland i duell med stopper Jan Paul van Hecke. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brighton - Manchester City 1-1 (1-1)

BRIGHTON (Dagbladet): Erling Braut Haaland var tilbake i startoppstillingen etter at han fikk etterlengtet hvile søndag.

For hvert mål nordmannen scorer i ligaen ut sesongen, pynter han på sin egen scoringsrekord (36 scoringer). Det ser han ikke ut til å tenke mye på.

For 22-åringen ble spilt helt fri alene med keeper Jason Steele i første omgang, men i stedet for å prøve å avslutte selv, sentret han ballen til lagkamerat Phil Foden - som fikk en enkel jobb med å sette inn ledermålet.

Det var et trekk som overrasket flere. Men ikke Guardiola.

- Jeg blir ikke overrasket over noe med Erling. Han er toppscorer, han hadde en god assist, han er en generøs spiller, vi kan bruke ham som bindeledd, sier Guardiola til Dagbladet og fortsetter:

- Han har blåmerker over hele kroppen etter kamper. Hvis han gjorde noe galt da scoringen ble annullert, så er alt han gjør feil. Vi er utrolig fornøyde. Han er veldig, veldig bra, sier Guardiola, som sikter til at Haaland ble dømt for holding i andre omgang, noe spanjolen reagerte på.

- Kom igjen. Det er latterlig. Den annullerte scoringen er latterlig, men det betyr ikke noe, sier Guardiola til Sky Sports.

«Briljant og uegoistisk», skrev BBC i sin liveoppdatering om 1-0-scoringen til City. Brighton-angriper Danny Welbeck var overrasket over at Haaland ikke avsluttet selv.

- Ja, jeg trodde faktisk han skulle score selv, men han fikk åpenbart en assist, så det er vel greit, sier Welbeck til Dagbladet.

FREKT FORSØK: Erling Braut Haaland forsøkte seg med denne varianten like etter hvilen. Foto: Toby Melville/Reuters/NTB
FREKT FORSØK: Erling Braut Haaland forsøkte seg med denne varianten like etter hvilen. Foto: Toby Melville/Reuters/NTB Vis mer

Tangerte Henry

Servitøren Haaland står nå med åtte målgivende pasninger i årets ligasesong. Det er kun sju spillere som har flere enn ham.

Han står likt med spillere som Manchester Uniteds Bruno Fernandes og Liverpools Trent Alexander-Arnold og har én mer enn Martin Ødegaard.

Og for å sette det i ytterligere perspektiv: Ifølge tidligere Opta-ansatt Duncan Alexander hadde aldri Manchester Uniteds tidligere playmaker Paul Scholes åtte assist i løpet av én Premier League-sesong.

Samtidig tangerte Haaland Arsenal-legende Thierry Henry når det gjelder samlet antall mål og assist i en sesong over 38 kamper (44) som franskmannen leverte i 2002/03-sesongen. Det skriver ESPN.

Drømmemål

Haaland hadde noen store sjanser til å score selv også, men først stanget han over fra en god posisjon tidlig i kampen, før han ikke klarte å stokke beina skikkelig da han ble spilt fri mot Steele igjen.

Kraftspissen ble hele tiden overvåket av enten Levi Colwill eller makker van Hecke, og hadde ikke mange avslutninger i løpet av kampen. Null på mål.

- Det er ikke en lett ufordring å møte verdens dødeligste spiss. Han er så fysisk, og jeg syns gutta var fantastiske bak. De er to unge spillere som spilte med så mye mot. De satte tonen for resten av laget, sier Welbeck i pressesonen etterpå.

I motsatt ende sto Julio Enciso for kveldens scoring. Han tok med seg ballen noen meter og hamret kula opp i vinkelen bak Stefan Ortega fra langt hold. En perlescoring, som til og med fikk deler av bortefansen til å applaudere.

Sportskommentator Esten O. Sæter var svært imponert over Erling Braut Haaland etter målløs førsteomgang mot Real Madrid. Reporter: Mathias Moene Rød Vis mer

Haaland fikk en scoring annullert snaut ti minutter før slutt etter at dommeren gikk til VAR-skjermen og dømte frispark for en holding av Haaland på oppasser Colwill.

Manager Pep Guardiola og resten av trenerapparatet var rasende på sidelinja etter den avgjørelsen og spanjolen fikk det gule kortet.

- Hvis det ikke er tillat, så er alt Haaland gjør mot forsvarere frispark. Alt. Det er mål fordi han er større, han er sterkere og målet burde blitt stående, sier Guardiola etter kampen.

Brighton har med uavgjort sikret sjetteplassen i Premier League, mens Manchester City allerede har vunnet ligaen. Søndag møter de lyseblå Brentford borte i den siste serierunden. Brighton møter Aston Villa borte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer