TVANGSTRØYE: Laurent Blanc er ikke enig med Det franske fotballforbundet i den utvidede utestengelsen av fire VM-spillere. Han mener den kollektive straffen samtlige i VM-troppen fikk i forbindelse med kampen mot Norge var tilstrekkelig. Foto: SCANPIX
TVANGSTRØYE: Laurent Blanc er ikke enig med Det franske fotballforbundet i den utvidede utestengelsen av fire VM-spillere. Han mener den kollektive straffen samtlige i VM-troppen fikk i forbindelse med kampen mot Norge var tilstrekkelig. Foto: SCANPIXVis mer

Blanc kritiserer eget forbund for utestengelsene etter VM-bråket

- Håpet å kunne stille med blanke ark etter kampen mot Norge.

||| Frankrikes landslagssjef Laurent Blanc beklager utelukkelsene som er ilagt fire spillere etter fotball-VM.

Frankrikes fotballforbund har utelukket Nicolas Anelka i 18 landskamper, Patrice Evra i fem, Franck Ribéry i tre og Jérémy Toulalan i en kamp.

- Det er åpenbart ingen ideell situasjon for fransk fotball, som trenger alle sine beste spillere i EM-kvalifiseringen. Jeg vil respektere utelukkelsene, men vet også at de kan ankes, sa Blanc torsdag.

- Jeg foreslo en kollektiv straff av alle spillerne som var med i Sør-Afrika, og håpet å kunne stille med blanke ark etter kampen mot Norge. En kamps utelukkelse for alle involverte virket både nødvendig og tilstrekkelig i mine øyne, la han til.

Fotballforbundet var ikke enig, og innkalte fem spillere til disiplinærhøring. Anelka ble straffet for utskjellingen av daværende landslagssjef Raymond Domenech, som førte til at spissen ble hjemsendt fra VM. Tre andre spillere ble straffet for sin del i spillerstreiken til støtte for Anelka.

Eric Abidal, som var anklaget for å ha nektet å spille den siste VM-kampen, ble frikjent og slipper ytterligere straff.

Blanc avsto helt fra spillere i VM-troppen da han debuterte som landslagssjef med 1-2-tap mot Norge på Ullevaal forrige uke.

- Nå må jeg gjøre mine valg til de neste kamper innenfor rammene av hva som er påtvunget meg. Jeg vil prøve å sette sammen en best mulig tropp til kampene mot Hviterussland og Bosnia tidlig i september, i håp om å se samme innstilling, angreps- og spilleglede som mot Norge, sa Blanc.

(NTB)

SKULLE STRAFFES: Eric Abidal (f.v), Nicolas Anelka, Patrice Evra, Franck Ribery og Jeremy Toulalan ble alle vurdert av det franske fotballforbundet. Foto: AFP/FRANCK FIFE
SKULLE STRAFFES: Eric Abidal (f.v), Nicolas Anelka, Patrice Evra, Franck Ribery og Jeremy Toulalan ble alle vurdert av det franske fotballforbundet. Foto: AFP/FRANCK FIFE Vis mer