Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blanc skylder på angrepet

Manchester United-forsvaret har fått skylda for den haltende sesongåpningen. Nå retter stopper Laurent Blanc skytset mot United-angrepet. Les siste nytt fra engelsk fotball!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United har sluppet inn 17 mål på 10 Premier League-kamper - bare fem lag har flere baklengs. I Champions League står laget med 9-5 i målforskjell etter fem kamper.

Men franskmannen Laurent Blanc mener problemet ligger i United-angrepet. Spissene har misset for mange sjanser:

- Folk snakker om de defensive problemene. Men de hadde ikke snakket om dem hvis vi hadde fått noe ut av alle sjansene våre, sier Blanc ifølge The Sun.

35-åringen er likevel enig i at også forsvaret har mye å gå på.

- Vi slipper inn for mange mål. Forsvarsspillet har rett og slett ikke vært godt nok, sier Blanc.

Mange mener Blanc på langt nær har klart å fylle rollen etter Jaap Stam. Den franske stopperveteranen har vunnet VM- og EM-gull med Frankrike, og har aldri hatt hurtigheten som sin styrke.

- De som synes jeg er treig, kjenner meg ikke veldig godt fordi jeg har aldri vært rask. Men jeg har ikke klart meg så verst gjennom karrieren og har løst det på andre måter, sier Blanc.

Blanc mener dessuten at de mange baklengsmålene har en sammenheng med den offensive spillestilen til Manchester United.

- Den engelske kulturen heller mot angrep, og folk vil ikke ha det på en annen måte. Manchester United må finne seg i å spille veldig offensiv fotball denne sesongen, sier Blanc til Daily Star.

- Vi har potensiale til å vinne Champions League og Premier League, men først må vi oppnå en solid struktur på hele laget.

Vil bytte tre mann mot Sinclair

Newcastle skal være på desperat jakt etter West Ham-vingen Trevor Sinclair, og er villige til å bytte bort en pakke på tre spillere. Den peruvianske vingen Nolberto Solano, den greske midtstopperen Nikos Dabizas, pluss enten midtbanespiller Robert Lee eller høyreback Warren Barton er tilbudet til West Ham, ifølge The Sun. 28 år gamle Sinclair har bedt West Ham om å bli solgt. Sunderland har allerede kommet med et par tilbud som har blitt avslått. Nå håper Newcastle-sjef Bobby Robson at byttehandelen kan friste West Ham-manager Glenn Roeder, som er ute etter å styrke stallen.

Reid: - Managere sparkes for lett

Sunderland-manager Peter Reid mener engelske managere må få mer tid på seg i motgang. Hittil i sesongen har 20 sjefer i ligasystemet mistet jobben. Den siste var Andy Kilner i Stockport. Da Reid uttalte seg om saken var det foreløpig 19 som hadde fått fyken: - Jeg synes ikke 19 - og vi er ikke en gang kommet til november - er spesielt klokt, sier han. Reid sier han forstår klubbenes styreledere, og deres måte å tenke på, men trekker fram et par eksempler på managere som ble spart i motgang - og fikk resultater: Howard Kendall i Everton og Alex Ferguson i Manchester United. - Hvis du ser på en klubb som har hatt mange managere på kort tid, vil du se at de ikke vinner noe, sier Reid, som tilfeldigvis sliter sjøl om dagen.

Leo scoret på reservelaget

Øyvind Leonhardsen scoret kampens første mål da Tottenhams reserver slo Watford-reservene 2-1 i går kveld. Leo satte inn en retur fra keeperen på et skudd fra Lee Barnard. Forarbeidet sto John Piercy og Simon Davies for. Yannick Kamanan gjorde 2-0 for Tottenham, før innbytter Anthony McNamee reduserte for Watford rett før slutt. Leo hadde en stor sjanse en halvtime inn i kampen etter forarbeid av Davies, men skjøt utenfor fra 16 meter. Det har blitt lite a-lagsfotball på nordmannen hittil i sesongen. Leo har spilt 18 minutter i Premier League og 51 minutter i ligacupen, ifølge Soccerbase.

- Owen vil sende oss videre

Liverpools tyske midtbanespiller Dietmar Hamann tror Michael Owens retur er det som sikrer Liverpool avansement i Champions League, skriver Liverpools hjemmeside. Hamann ser ikke bort fra at hans landsmenn i Borussia Dortmund fortsatt er i bakrus etter Owens hattrick mot Tyskland i den engelske 5-1-seieren i München tidligere i høst. - Dortmund vil ha den kampen i bakhodet og det tror jeg er en liten fordel for oss. Når Michael er i form og skadefri vil de fleste forsvar i verden slite med å stoppe ham, sier Hamann. Lagene møtes på Anfield i kveld klokka 20.45.

Souness skjeller ut Blackburn-spillerne

Stig Inge Bjørnebye, Henning Berg og lagkameratene i Blackburn fikk en real dose verbal juling av manager Graeme Souness etter 0-0-kampen mot Leicester i går. - Det var grusomt, og en kamp å glemme. Det er det verste vi har spilt hele sesongen, sa Souness. Han anklager spillerne sine for å føle seg bedre enn de er, og for ikke å jobbe hardt nok. Samtidig gir han Leicester ros for å komme til Ewood Park som bunnlag på tabellen og jobbe hardere enn vertene. - Jeg kan ikke huske å ha sittet her etter en kamp og måtte si at vi aldri engasjerte publikum, vi underholdt dem ikke og vi så aldri ut til å vinne kampen. Dette er uten tvil den største skuffelsen jeg har følt etter en kamp på de 18 månedene jeg har vært her, sier Souness.

TRE MOT EN? Newcastle skal være villig til å gi West Ham tre spillere i bytte mot denne mannen, Trevor Sinclair.
IKKE MIN SKYLD:</B> Laurent Blanc mener United-angrepet må ta sin del av skylda for en sesongåpning under forventet nivå.
SINNA:</B> Blackburn-manager Graeme Souness var ikke fornøyd med spillernes innsats i går kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!