SLUTTET: Laurent Blanc trakk seg i dag fra jobben som trener for Bordeaux. Han har gitt klubben beskjed om at han vil takke ja til å overta som fransk landslagssjef etter VM.  Foto: AFP/Scanpix
SLUTTET: Laurent Blanc trakk seg i dag fra jobben som trener for Bordeaux. Han har gitt klubben beskjed om at han vil takke ja til å overta som fransk landslagssjef etter VM. Foto: AFP/ScanpixVis mer

Blanc vil overta Frankrike etter VM

Trakk seg som trener for Bordeaux i dag.

|||

Laurent Blanc trakk seg i dag som trener for fotballklubben Bordeaux, for å bli fransk landslagssjef etter VM.

- Vi er blitt informert av Laurent Blanc om at han ønsker å takke ja til Frankrikes fotballforbunds forespørsel om å få ham som landslagssjef, heter det i en uttalelse fra klubben.

44-åringen førte Bordeaux til serie- og cupgull i fjor, men denne sesongen endte uten trofeer selv om klubben en stund hadde en klar ledelse i serien.

Blanc har stått fram som den store favoritten til å etterfølge Raymond Domenech når den omstridte landslagssjefen trekker seg etter VM i Sør-Afrika. Det ventes at den nye landslagssjefen skal presenteres torsdag.

Blanc kalles «presidenten» for sine lederegenskaper. Han har stor respekt blant spillerne etter en stor karriere som spiller og en lovende start på trenerkarrieren.

Som spiller ble Blanc verdensmester i 1998 og europamester i 2000. Han ble fransk seriemester med Auxerre, cupmester med Montpellier og Auxerre, engelsk seriemester med Manchester United og vant cupvinnercupen med Barcelona.

Blanc informerte Bordeaux-spillerne om sin avgang i dag.

(NTB)