Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blanco måtte bruke sovepiller etter nedturen

Og Anja ble trøstet av Gro.

HJEM TIL SINE KJÆRE: Isabel Blanco og Anja Edin-Hammerseng var langt nede i går, men humøret var litt bedre i dag - og blir enda bedre i kveld, når de er hjemme hos sine kjære. Foto: Bjørn Langsem
HJEM TIL SINE KJÆRE: Isabel Blanco og Anja Edin-Hammerseng var langt nede i går, men humøret var litt bedre i dag - og blir enda bedre i kveld, når de er hjemme hos sine kjære. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

BEOGRAD (Dagbladet): I går kveld hadde spillerne få forklaringer på hva som gikk galt i kvartfinalekollapsen mot Serbia.

Det er fortsatt ganske uforståelig for dem, men ved avreise fra den serbiske hovedstaden i ettermiddag kom i det minste smilene litt hyppigere.

For hjemme venter familie og julefeiring. De ville nok heller utsatt hjemreisen, men det er en trøst.

Comeback-nedtur Jentene pleier å sove lite før hjemreise fra mesterskapene, men det er fordi de har feiret inn i natta. Nå skyldtes det rett og slett skuffelse og søvnproblemer.

- Det finnes heldigvis sovepiller, det var det som måtte til, for det var ikke lett å sovne i natt, sier Isabel Blanco til Dagbladet.

- Hvor lenge sitter et slikt tap i hodet?

- Det vil nok sitte en stund, for jeg hadde gledet meg til dette lenge og hadde store forventninger til meg selv om mesterskapet. Da vil det sitte litt, men nå skal jeg hjem til familie og kjæreste, så det vil hjelpe litt på.

GRUBLET I NATT: Thorir Hergeirsson sover alltid lite under et mesterskap. I natt sov han ekstra dårlig. Foto: Bjørn Langsem
GRUBLET I NATT: Thorir Hergeirsson sover alltid lite under et mesterskap. I natt sov han ekstra dårlig. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Blanco gjorde landslagscomeback, etter flere år borte fra landslaget. Derfor var det overraskende tapet ekstra tungt.

Anja hjem til Mio Også Anja Hammerseng-Edin lyser opp når hun tenker på reisen til Norge. For hjemme venter kona Gro og sønnen Mio.

- Nå skal jeg hjem til familien min, og da kjenner jeg at håndballen blir liten i forhold. I går og i dag er det tungt, men det blir fort et skift i følelsene når jeg treffer dem.

- En god trøst å komme raskere hjem til Mio?

- Ja, er du gæren. Jeg må bare se det positive i det. Vi hadde lyst til å være her fram til lille julaften, men når det ikke ble sånn er det en veldig god trøst.

- Har du fått noen analyse av Gro på hva som gikk galt?

- Hun er veldig fin der, for hun kommer ikke med fasitsvarene. Hun er heller en god støtte og sier at hun gleder seg til at jeg kommer hjem. Kjæresten min vet at hun ikke skal komme med fasiten, det er nok mennesker her nede som gjør det.

Thorir grublet i natt Landslagssef Thorir Hergeirsson har heller ikke rukket å gjennomanalysere kampen som sørget for at Norge for første gang på ti mesterskap ikke tar medalje.

GIKK RÆVA: Linn Jørum Sulland og Norge tapte overraskende VM-kvartfinalen mot Serbia. Foto: Bjørn Langsem
GIKK RÆVA: Linn Jørum Sulland og Norge tapte overraskende VM-kvartfinalen mot Serbia. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Vi tapte en håndballkamp. Vi spilte riktig godt i forsvar i størsteparten av kampen. Vi spilte bra framover i perioder. Vi spiller en god kamp i 70 prosent av tida. Så spiller vi dårlig i en viktig og avgjørende periode, og det er en interessant periode, sier Hergeirsson til Dagbladet.

- Og så taper vi mot et godt håndballag. Det er egentlig ikke verre enn det. Så går det an å titte litt på hva vi trenger å jobbe med videre for å komme opp igjen. For nå er vi nummer fem, og vi har lyst til å være noen plasser høyere.

Han brukte mye tid i natt på å gå gjennom de 60 minuttene i hodet.

- Jeg tenker på alt det de som har fasiten kan tenke på. «Hva om» og «så hvis». Men jeg er egentlig mer opptatt av prosessen videre allerede nå. Jeg tenker fram i tid og hva vi trenger å jobbe med. De tankene kommer alltid relativt fort hos meg alltid.

- Forbedringspotensial Men han ønsker ikke å gå i detalj på hvilke ting han har tenkt på.

- Det er det alt for tidlig å begynne å snakke om nå. Det er det mange andre som får snakke om. Vi skal ha gode prosesser på det.

Anja Hammerseng-Edin beklager at hun ikke har noen konkrete svar, men hun irriterer seg over at femmålsledelsen glapp to ganger i løpet av kampen.

GIGANTEN: Dragana Cvijic var banens store spiller i tremålsseieren til Serbia. Foto: Bjørn Langsem
GIGANTEN: Dragana Cvijic var banens store spiller i tremålsseieren til Serbia. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Jeg føler vi har muligheten to ganger i kampen til å kappe den greina. Når vi leder med fem hadde det vært kult å økt til seks i stedet for at det skal krype ned til to. Da kan det oppleves at det ble tatt noen veldig hurtig avgjørelser i angrep, og det ble litt stress-håndball. Vi burde roet ned litt, men jeg har ikke sett den på video, så det er det jeg føler nå, sier hun.

- Så fort de kjenner på at dette kan vi ta igjen, da blir det en helt annen kamp og etter hvert går de jo på vannet. Vi har nok et forbedringspotensial der, til å avgjøre og låse kampen når det faktisk er mulig.

AVKLEDD: Heidi Løke beit godt fra seg i går kveld, men Norge ble definitivt avkledd av VM-vertene. Foto: Bjørn Langsem
AVKLEDD: Heidi Løke beit godt fra seg i går kveld, men Norge ble definitivt avkledd av VM-vertene. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media