BERGET POENG: Bernt Hulsker gikk seirende ut av duellen med Adam Larsen og sørget for poengdeling på Marienlyst mellom Strømsgodset og Start. Det ga Marcus Pedersen (nummer 19) blandede følelser etter en strålende debut for hjemmelaget.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
BERGET POENG: Bernt Hulsker gikk seirende ut av duellen med Adam Larsen og sørget for poengdeling på Marienlyst mellom Strømsgodset og Start. Det ga Marcus Pedersen (nummer 19) blandede følelser etter en strålende debut for hjemmelaget. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

- Blandede følelser når vi mister poeng

Målrik åpning i Drammen.

||| • Strømsgodset - Start 3-3 (0-1).

DRAMMEN (Dagbladet.no): På en rimfrossen kunstgressmatte på Marienlyst møttes to lag, som av de fleste har blitt spådd en smertefull tilværelse på nedre halvdel av tippeligatabellen.

90 minutter med marsfotball mellom Strømsgodset og Start seinere, er det vanskelig å gi noe entydig svar på hvorvidt forhåndstipsene vil bli gjort til skamme eller ikke.

En ting er imidlertid sikkert: Svært så underholdende og målrikt ble det.

- Det var innholdsrikt. En artig kamp, som hadde det meste, selv om det er surt at det ender som det gjør, oppsummerer Godset-debutant Øyvind Storflor overfor Dagbladet.no.

Begge lag besitter åpenbare kvaliteter, og særlig Strømsgodset virker å ha utviklet et kollektivt angrepsmønster, som kan være i stand til å skape problemer for flere enn Start i sesongen som kommer - noe som kom til syne særlig etter hvilen.

Spennende Start-fot
Start - på sin side - leverte den mest overbevisende forestillingen de første 45 minuttene med individualister som kan komme til å tilføre Tippeligaen tiltrengt krydder og samtidig bidra til at sørlendingene kan være si stand til å sanke de nødvendige poengene som skal til for å overleve når regnskapet skal gjøres opp om 29 serierunder.

Særlig costaricaneren Cristian Bolaños virker uhyre spennende med en silkefot og en teknikk som er få forunt i en ellers fysisk fotballserie.

Artikkelen fortsetter under annonsen

TONEANGIVENDE ETTER PAUSE: Strømsgodset-spillerne feirer Glenn Andersens utligningsmål mot Start kvarteret ut i annen omgang. Drammenserne var klart best etter pause, men rotet bort seieren i sluttminuttene.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TONEANGIVENDE ETTER PAUSE: Strømsgodset-spillerne feirer Glenn Andersens utligningsmål mot Start kvarteret ut i annen omgang. Drammenserne var klart best etter pause, men rotet bort seieren i sluttminuttene. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Etter åtte minutter presenterte spilleren som ble kåret til den tredje beste spilleren i VM for klubblag i 2005 seg for de 5006 tilskuerne på Marienlyst på best tenkelig måte.

Start fikk frispark på 25 meter, litt ute på høyresiden, som han med stor presisjon skrudde over muren med perfekt dupp. Ballen slo via tverrliggeren og ned bak bak Adam Larsen, som ikke akkurat hadde gjort det enkelt for seg selv ved måten han posisjonerte seg på.

- Akkurat nå er det verdenshistoriens fineste frisparkmål, sier en i overkant entusiastisk sportsdirektør Svein Mathisen i Start til fvn.no.

Hovedpersonen selv så imidlertid ikke ballens triumferende ferd mot nettmaskene.

- Jeg så ikke at den gikk inn, men jeg bare så at alle kom løpende mot meg og ropte "goal", og var helt ville. Det var veldig morsomt, sier Bolaños til Fædrelandsvennen.

Godset mer med
Bortelaget hadde god kontroll på begivenhetene utover i omgangen, men Strømsgodset kom mer med inn mot hvilen. Steffen Nystrøm burde definitivt ha gjort noe med pauseresultatet da et lekkert veggspill med Fredrik Nordkvelle sendte ham alene med Kenneth Høie, men avslutningen gikk like til side før stolpen.

Det kan imidlertid ha vært den vitamininnsprøytningen Nystrøm og Strømsgodset trengte, for vertene virket å være langt mer på hugget fra første fløytestøt i annen omgang.

- Vi tør å spille mer via den sentrale midtbanen i stedet for å slå langt mot høye midtstoppere. Det hadde helt sikkert noe med litt nerver å gjøre, sier Nystrøm til Dagbladet.no om Godset-forvandlingen i pausen.

FOR EN START: Christian Bolanos scoret to ganger i sin tippeligadebut, men det var likevel bare nok til ett poeng i Drammen. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
FOR EN START: Christian Bolanos scoret to ganger i sin tippeligadebut, men det var likevel bare nok til ett poeng i Drammen. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

Snytt for straffe
Nystrøm ble sannsynligvis snytt for et straffespark, men ble ikke belønnet for forsøket å stå på beina alene mot Kenneth Høie, selv om hurtigtoget klart og tydelig ble hektet opp i det han kom stormende inn i rommet bak et sirupsseigt Start-forsvar.

Det var en avgjørelse Godset-trener Ronny Deila skjønner lite av.

- Hvis det er sånn at man må kaste seg for å få straffespark, kan vi like gjerne slutte med fair play, selv om jeg er sikker på at dommeren ikke tenker sånn, sier Deila, som sier at han ikke har diskutert episoden med dommer Tom Henning Øvrebø.

Steffen Nystrøm mener han hadde krav på et straffespark, men ønsker ikke å spekulere i om han ville ha fått det om han la seg ned.

- Jeg vet ikke om jeg ville ha fått straffespark om jeg hadde kastet meg, men jeg ser ingen grunn til å legge meg ned alene med keeper. Jeg prøver å score mål - ikke å få straffespark, sier Nystrøm til Dagbladet.no.

Kortvarig glede
Strømsgodset skulle imidlertid komme knusende tilbake da Glenn Andersen, med fortid i nettopp Start møtte en Øyvind Storflor-corner med pannebrasken på første stolpe etter 58 minutter og stanget inn utligningen.

Gleden over utligningsmålet forsvant imidlertid raskt da Cristian Bolaños fikk nødvendig hjelp av beinet til Godset-kaptein Alexander Aas til å sende gjestene i ledelsen igjen bare to minutter etterpå.

Ledermålet tente imidlertid hjemmelaget mer enn bortelaget, og Strømsgodset-spiss Marcus Pedersen ga tallrike eksempler på hvorfor mange har spådd ham en lysende framtid.

Pedersen snudde kampen
Ronny Deila har tidligere i vinter sagt at Pedersen på tross av sine 18 år ikke er redd for å gi større og mer meritterte motstandere juling, og det var nettopp det han gjorde da han nærmest egenhendig snudde han kampen for Strømsgodset med sine to scoringer.

Den første kom etter at Christer George herjet med Start på venstresiden, slo mot Steffen Nystrøm på bakre stolpe, som la ballen tilbake til innbytter Stian Ohr, som gkk for en blanding av skudd og pasning. Ballen endte hos en umarkert Pedersen. Start var overmannet i eget felt, og den tidligere HamKam-spissen hamret inn 2-2.

Pedersen måtte riktignok kaste et lite blikk på assistentdommer før han kunne feire scoring i debuten. Lagkamerat Alfred Sankoh lå nemlig i offsideposisjon, men ble allikevel ikke bedømt å være med i spillet.

Det var bare en forsmak på hva som skulle komme noen minutter før slutt da Pedersen tilranet seg ballen fra Knut Henry Haraldsen ute på venstresiden, satte full fart framover, skar innover i banen og curlet inn 3-2 ledelse til Strømsgodset fra 16 meter.

Avslutningen var riktignok bortom Clarence Goodson, men råskapen, frekkheten og besluttsomheten Pedersen bar bud om at store ting kan være i vente fra den tidligere HamKam-spissen i månedene og årene som kommer.

Ga bort seieren
Noe seiersmål skulle det imidlertid ikke bli, selv om det lenge så slik ut.

- Det er klart det var deilig, det. Men det blir med litt blandede følelser når vi mister poengene på slutten, sier Pedersen og tenker på situasjonen som oppstod på overtid.

SNYTT FOR STRAFFE: Steffen Nystrøm var et konstant uromoment for Start-forsvaret i annen omgang. Finnmarkingen ble sannsynligvis også snytt for straffespark da han brøt igjennom Start-forsvaret.Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
SNYTT FOR STRAFFE: Steffen Nystrøm var et konstant uromoment for Start-forsvaret i annen omgang. Finnmarkingen ble sannsynligvis også snytt for straffespark da han brøt igjennom Start-forsvaret.Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

Måljegeren Bernt Hulsker dukket nemlig opp som troll i eske etter at et Start-frispark ble slått inn i boksen, slo Adam Larsen i duellen og styrte inn poengdeling i en underholdende serieåpning på Marienlyst.

- Det er klart man blir deppa når man taper to poeng på slutten. Når vi klarer å score tre mål på hjemmebane, skal det være nok til å vinne kampen, mener midtstopper Glenn Andersen, som på vegne av forsvaret tar selvkritikk for poengene som glapp på slutten:

- Det er ikke godt nok å slippe inn tre mål på hjemmebane. Det må vi ta vår del av skylda for, i tillegg til at vi gir bort en dødball på slutten, selv om det var et billig frispark, sier Andersen til Dagbladet.no.

TETT: Starts Ole Martin Årst (t.h.) i duell med Glenn Andersen. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
TETT: Starts Ole Martin Årst (t.h.) i duell med Glenn Andersen. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer