Blandet dag for Nordby & co.

Dordi Nordby og de norske curlingjentene satte de store OL-favorittene Sverige på plass tirsdag formiddag. Senere på kvelden kom de raskt ned på jorda etter å ha blitt rundspilt av Sveits. Likevel ser det lyst ut for norsk semifinalespill.

Sverige med skip Anette Norberg er både regjerende VM- og EM-mestere, og er storfavoritter i OL. Men tirsdag ble de satt skikkelig på plass av den norske kvartetten Dordi Nordby, Marianne Haslum, Marianne Rørvik og Camilla Holth.

– Det var hyggelig at det var noen som kunne slå svenskene i dag, sier Dordi Nordby til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) og hentyder da til at de norske langrennssprinterne ikke innfridde i Pragelato.

Festet grepet

Det åpnet med to poengløse omganger, før Sverige tok kampens første poeng i tredje omgang. Så festet Norge grepet med fire påfølgende poeng, før Sverige klarte å ta sitt andre poeng i sjuende omgang.

Sverige reduserte til 3-4 i den neste, før Norge tok seks poeng i de to siste omgangene.

– Vi var taktisk klokest. Spesielt i niende omgang hvor vi vant 2-0. Kampen sto og vippet på det tidspunktet. Nå står vi med to seirer, sier Nordby.

Dermed endte det med utklassingssifrene 10-3, og de norske kvinnecurlerne har åpnet med to strake seirer.

OPP OG NED: Blandet suksess for skip Dordi Nordby og de andre curlingjentene. Foto: Tor Richardsen/Scanpix
OPP OG NED: Blandet suksess for skip Dordi Nordby og de andre curlingjentene. Foto: Tor Richardsen/Scanpix Vis mer

Stortap mot Sveits

Tirsdag kveld kom imidlertid curlingjentene kraftig ned på jorda igjen da de ble rundspilt av Sveits og tapte hele 2-9 i sin tredje OL-kamp i Pinerolo. Sveits vant den første omgangen 2-0 før Norge reduserte til 2-1 i den andre.

De tre neste vant Sveits 1-0. På stillingen 5-1, reduserte imidlertid Norge igjen. Men i den sjuende omgangen klinket sveitserne til med 4-0 og den norske skippen Dordi Nordby tok av seg hansken og erkjente nederlaget. Dermed var det unødvendig å spille de siste rundene.

(ANB)