Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blant de 20 råeste

Terje Håkonsen er nominert blant verdens 20 største utøvere av ekstremsport. I den forbindelse slippes en dokumentar om snowboardesset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I september og oktober får verdens 20 største ekstremsportstjerner all oppmerksomhet på Extreme Sports Channel, der seerne i løpet av to måneder skal bestemme hvem de synes er den største blant dem. Finalen er 2. november, og en ekstremsportlegende skal kåres: «Legends of the Extreme».

Pioner

Fredag 26. september vies til Terje Håkonsen, som omtales som en pioner innen utviklingen av snowboard, skriver bladet Ultrasport. Blant programmene om Håkonsen er en ny 30 minutters dokumentar.

- Dette programmet er et sjeldent innblikk i livet til en snowboardlegende, sier produsenten Greg Martin om mannen som er verdensmester 14 ganger.

Fjernsynskanalen ønsker med «Legends of the Extreme» å gi et inntrykk av hva som skaper et ekstremsportikon.

Hver av de 20 finalistene blir presentert i 90-minutter lange programmer flere ganger om dagen. Programmene viser høydepunkter i deres sportskarriere, profiler, intervjuer og noe av det beste innen ekstremsportfilm noensinne.

Evel Knievel

Blant de 20 atletene er nye og gamle navn som Travis Pastrana og Tony Hawk, så vel som mer etablerte ansikter som den råeste blant motorsyklister, Evel Knievel, eller bmx-kongen Dave Mirra.

En jury bestående av 22 utøvere, redaktører, event-folk og team-managere har plukket ut de nominerte utøverne. Blant kriteriene var innovasjon, teknikk, mot, besluttsomhet og forretningsteft.

Lørdag deltar Terje Håkonsen i NM i sandfotball, som arrangeres i Oslo. Han spiller på det inviterte kjendislaget Kryptonites.

EKSTREM UTØVER: Terje Håkonsen i aksjon.