Blant Europas beste

Håkon Haraldsen (15) satser som profesjonell tennisspiller.

(Dagbladet.no): 15 år gamle Håkon Haraldsen fra Snarøya er et usedvanlig tennistalent. Selv Christian Ruud, som trener unggutten, mener han er bedre enn ham selv da han var på samme alder.

Det er noen år til Haraldsen kan spille proffturneringer, men i mellomtiden reiser han rundt i verden for å få matchet seg mot gode spillere på samme alder.

Vant i Finland

Nå har 15-åringen vunnet en tøff turnering i Finland. Haraldsen slo estelenderen Markus Pops i finalen med settsifrene 6-3, 6-4.

- Dette var bra for Harald. Han har slitt litt de siste månedene, men nå virker det som om det løsner, sier trener Christian Ruud til Dagbladet.no.

Haraldsen er nå rundt 120 på den europeiske juniorrankingen for de under 16 år. Målet er å være blant de 70 beste innen utgangen av året. Da forsvinner mange bedre spillere på rankingen, fordi de fyller 16 år.

I Europa-eliten

Dermed vil nordmannen gjøre et byks, kanskje så langt som til en plass mellom 20 og 30 på lista. Han har da nesten ett år igjen å spille før han klatrer til rankingen for de under 18 år.

Han får ikke noen penger for å spille på dette nivået, men han får utvikle seg og kan bli blant de bedre i verden når han blir eldre. De fleste som ender blant topp 50 på juniorrankingen kan regne med en lønnsom tenniskarriere som voksne, med mindre de blir skadet.

Neste uke spiller Håkon Haraldsen en ny turnering i Finland

PÅ VEI OPP:</B> Håkon Haraldsen har fått sin første internasjonale turneringsseier. Nå håper han på mer.