- Blant Premier Leagues viktigste spillere

Solskjær om Gamst Pedersen.

RIJEKA (Dagbladet.no): Med seks mål, hvorav fire frispark-perler, på under en måned (mot Everton, Manchester City, Luton og Sheffield United) har Morten Gamst Pedersen virkelig blitt lagt merke til i England.

- Jeg synes Morten har gjort store framskritt den siste tida. Han er veldig målfarlig hele tida, og han skaper sjanser i hver eneste kamp, sier en imponert Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.no.

- Blant de viktigste

Det som kanskje ikke blir lagt like godt merke til, er hvor hardt midtbanespilleren jobber gjennom alle kampene.

Det ser Ole Gunnar Solskjær, som kjenner engelsk fotball bedre enn de fleste.

- Om Morten er blant de beste spillerne i England, er vanskelig å si. Men han er iallfall blant de viktigste. Bidragene hans er av svært stor betydning for Blackburn, understreker Manchester United-spissen.

- Dødelig effektiv

John Arne Riise sitter med et liknende inntrykk av vadsøguttens betydning for klubben i Nordvest-England.

SKRYT FRA VETERANEN: Morten Gamst Pedersen roses for ligaformen av Englands-vetaran Ole Gunnar Solskjær. Foto: Scanpix
SKRYT FRA VETERANEN: Morten Gamst Pedersen roses for ligaformen av Englands-vetaran Ole Gunnar Solskjær. Foto: Scanpix Vis mer

- Keeper Brad Friedel er også viktig, men Gamst er definitivt blant de viktigste. Han er alltid dødelig effektiv, samtidig som han gjør en del grovarbeid, som folk ikke ser så godt, skryter Liverpool-spilleren.

Landslagssjef Åge Hareide har fulgt Pedersens utvikling i 2007 med stor interesse.

- De siste ukene har vi fått en bekreftelse på det vi har visst om Morten. Det er ikke alltid han har fått vist potensialet sitt, for han spiller på så små marginer. Men når han har sjøltillit, som nå, kan han gjøre det utroligste, sier Hareide til Dagbladet.no.

- Fått for mye kritikk

At «Gamsten» leverer fantastiske dødballer for klubblaget er egentlig ingen nyhet, sjøl om han har skutt ekstra mange blinkskudd i det siste.

I landskampene, derimot, har det vært mer slurv. Landslagssjefen mener likevel dette er noe overdrevet.

- Jeg synes han får litt for mye kritikk for det der. Folk glemmer fort. Men den eneste måten å imøtegå kritikken på, er ved å knalle ballen i krysset mot Kroatia, ler en forventningsfull Hareide.

I morgen møter Norge Kroatia til treningskamp i Rijeka.

- Blant Premier Leagues viktigste spillere