Blåser i bryllupsreisen

På fredag giftet Trond (31) og Torhild Burud (26) seg i Steinkjer. Men en ordentlig bryllupsreise fikk vente. Jobben som pipeblåser i Norway Cup var viktigere.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Med dommerdrakt og ring på fingeren stråler Torhild Burud og Trond Burud i sola på Ekeberg.

-  Det var jo under Norway Cup det hele startet, sier Torhild Burud og kikker bort på ektemannen sin.

Han nikker stolt.

-  For oss er Ekebergsletta helt spesiell, sier han.

Flyttet sammen

For elleve år siden møttes nemlig dommerparet på Brannfjell skole. Trond trengte en assistent til en kamp og spurte Torhild om hun kunne stille opp for ham. Det angrer han ikke på, for etter kampen fikk han virkelig opp øynene for Torhild.

Og da Norway Cup var over og begge hadde tilholdssted på forskjellige plasser i landet, ble telefonregningen høy. Løsningen var derfor enkel.

-  Vi flyttet sammen, forteller Trond.

Så gikk det slag i slag.

Forlovet seg i Norway Cup

-  Året etter kom vi tilbake til Norway Cup. Da forlovet vi oss under turneringen, fortsetter han. Og siden den gang har paret deltatt år etter år på Norway Cup som dommere.

I vinter kunne han ikke vente lenger. Han gikk ned på kne og fridde til Torhild. To dager før Norway Cup braket løs gikk paret opp kirkegulvet for å gi hverandre sitt ja.

-  En fantastisk dag, sier Torhild og smiler.

Men noen bryllupsreise ble det ikke tid til. Hvetebrødsdagene skulle nemlig tilbringes på sletta og i går stilte de opp i svart for å dømme kamp sammen.

-  Det er jo dette som er bryllupsreisen vår. Vi håpet faktisk at bryllupsgjestene skulle forlate oss raskest mulig slik at vi kunne reise ned til Oslo for å dømme kamper.

Luksus

Det at bryllupet var like før verdens største fotballturnering, var likevel en strek i regninga for dem.

-  Vi ville jo være med på den store festen. Det er ikke så gøy å sitte hjemme når du vet at over 100 000 mennesker deltar på Norway Cup. Men klart det var viktig å gifte seg med Torhild, humrer 31-åringen.

I går hadde det nygifte dommerparet full kontroll på gressmatta på sletta .Trond var hoveddommer og kona Torhild gikk på linja. Et samarbeid som fungerte utmerket.

Og at hvetebrødsdagene tilbringes på sletta, gjør ingenting.

-  Det er her vi hører hjemme, forteller paret, som unner seg litt luksus likevel.

-  For første gang i historien bor vi på hotell under Norway Cup, avslutter Trond.

SIST FREDAG: Trond og Torhild Burud giftet seg i Steinkjer.
PAR I ONSIDE: Torhild og Trond møttes på Norway Cups «dommerskole» Brannfjell for elleve år siden. I år er de tilbake.