Blåste ut i garderoben

Fire baklengsmål på de 26 første minuttene rystet Southampton i går. Etterpå var kaptein Claus Lundekvam både oppgitt og sint.

LONDON (Dagbladet): -  Vi spiller uten sjøltillit og er inne i en ond sirkel. Nå må vi slå Norwich hjemme på lørdag. Ellers tror jeg løpet er kjørt, sier Lundekvam til Dagbladet.

Southampton har inntatt tabellbunnen og er på stupende kurs mot sitt første opphold i 1. divisjon siden 1978. Laget har ett poeng på de fem siste kampene og opptrer som skremte dyr på banen. Lokalderbyet mot Portsmouth i går vil Lundekvam helst grave dypt under jorda for all framtid. Fire baklengsmål før halvtimen - han tar sjøl delvis skyld for det andre - er blant de mørkeste kapitlene siden han kom til klubben i 1996.

-  Det var en trasig dag. Jeg følte meg helt hjelpeløs og løp rundt uten å vite hva jeg skulle finne på, sier Lundekvam.

-  Måtte snakke ut

Manager Harry Redknapp tok over Southampton i november - 15 dager etter at han sluttet i Portsmouth i protest mot klubbledelsen. I går hørte han Pompey-supportere rope «Judas, Judas», men følte seg sjøl mest sviktet av sine egne. Etter kampen lot han ikke spillerne gå i dusjen engang før han startet krisemøtet i garderoben. Seansen varte i 45 minutter.

-  Det stemmer det. Vi måtte få luftet ut en del tanker og snakke om hva som har gått galt. Det har vært en tung og frustrerende tid. Vi ble nødt til å snakke ut om en del ting, sier Lundekvam.

Trakk seg

Gårsdagens sjokkåpning var mer egnet for terapi enn garderobeprat. Portsmouth-angriper Lomana Tresor Lua Lua satte sitt preg på kampen allerede etter halvannet minutt. Med Lundekvam i hælene ble han klippet ned av Southamptons finske keeper Antti Niemi som hadde forlatt målet sitt altfor tidlig.

-  Jeg hadde full kontroll i situasjonen og skulle klarere, men måtte trekke meg da keeperen kom, sier Lundekvam.

Straffen satte Yakubu i mål, og da var i realiteten Southampton paralysert og fortapt. Laget har ikke vunnet på bortebane siden 1994 i en kamp der vertene har scoret 1- 0.

-  En fryktelig vanskelig start for oss, sier Lundekvam.

Fortsatt håp?

Og verre skulle det bli:

Etter 17 minutter kan det se ut som om Lundekvam feilvurderte et innlegg fra Patrik Berger og havnet på halvdistanse. Arjan De Zeeuw headet inn 2- 0.

-  Der kunne jeg gjort en bedre jobb. Var usikker på om vi skulle markere eller ligge i sone, sier han.

Southampton fikk et ørlite håp da Henri Camara strålende banket inn 2- 1 etter 19 minutter, men bare to minutter seinere var Niemi på bærtur igjen langt utenfor 16-meteren. Lua Lua lobbet inn 3- 1 i åpent mål og punkterte sjøl kampen med 4- 1 etter 26 minutter med et kjempeskudd via stolpen. To minutter seinere gikk en strekkskadd Lua Lua av banen. Flere mål ble det ikke, og Southampton hadde mer enn nok med å slikke sårene.

-  Alt håp er ikke ute, men det går fryktelig tungt akkurat nå. Det er lite som funker, sier Lundekvam.