Blått lys for Molde

Molde misbrukte sjansen til å sikre ny eliteseriekontrakt på hjemmebane.

Dagbladet.no fulgte kampen direkteViking tok med alle tre poengene hjem til Stavanger, og det var helt fortjent. Dermed brenner det et blått lys for Molde FK, som har spolert den ene muligheten etter den andre til å sikre fornyet kontrakt. Taper Molde 0-2 for Sogndal kommende søndag, samtidig som Ålesund vinner 3-0 over Bryne, blir det Molde som må spille kvalifisering - forutsatt at Rosenborg slår Tromsø.

Skuffet

- Vi har hatt fem matchballer og misbrukt alle, sa en svært skuffet Molde-trener Odd Berg etter kampen. Nå har Molde en matchball igjen, og Berg mener det bør være mulig å slå Sogndal og dermed sikre eliteseriespill også neste år.

For Molde har dette vært en begredelig sesong. Viking har også slitt en lang periode. Viking-trener Kjell Inge Olsen var glad for at trenden ble snudd mot Molde. Han var fornøyd med innsatsen, og at laget kan avslutte sesongen på en god måte.

- Tross alt er det stor forskjell på en 10. og en femteplass, sa Olsen.

Straffe

Første omgang ble målløs. Annen omgang var bare noen minutter gammel da Viking fikk straffe etter at Petter Chr. Singsaas presset Vikings Kristian Sørli over ende. Et litt lettkjøpt straffespark, og ifølge TV-bildene skjedde det utenfor 16-meteren.

Molde reduserte ved banens beste spiller, Magne Hoseth, som avsluttet en kanonade mot Viking-målet med scoring. Drøye ti minutter senere fikk Vikings Tom Sanne stå alene og scoret sitt og Vikings andre mål fra 20 meter.

Stresset

Hos Molde var Magne Hoseth og Daniel Berg Hestad best. Molde var upresise og stresset. Merkelig nok så det ut til at viljen til å vinne heller ikke var skikkelig til stede.

Viking var langt mer avslappet, men det skortet på ferdighetene i avslutningsfasen i første omgang. Flere spillere gjorde en god figur, spesielt i annen omgang - blant dem Kristian Sørli, Brede Hangeland og Bjarte Lunde Aarsheim. Frode Olsen sto godt i mål, men hadde noen returer som Molde-spillerne ikke klarte å utnytte.

(NTB)