Blatter: - Du kan ikke kjøpe fotball-VM

Kjemper febrilsk for å renvaske seg.

KJEMPER: Sepp Blatter kjemper sin kamp for å renvaske seg. Foto: AP Photo/Christophe Ena, File
KJEMPER: Sepp Blatter kjemper sin kamp for å renvaske seg. Foto: AP Photo/Christophe Ena, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sepp Blatter hevder det er umulig å kjøpe retten til å arrangere fotball-VM.

Neste uke skal FIFA velge ny president. Samtidig kjemper 79 år gamle Blatter sin kamp. Han er utestengt fra alle fotball i åtte år etter en regelstridig pengeutbetaling til den suspenderte UEFA-sjefen Michel Platini.

Blatter avviser all skyld i et eksklusivt intervju med den engelske storavisen The Times. Den skandaleombruste FIFA-toppen hevder politiske føringer er det som avgjør hvor et fotball-VM havner.

Hevder Sarkozy grep inn Ifølge Blatter blandet Frankrikes daværende president, Nicolas Sarkozy, seg inn da det skulle stemmes over hvem som skulle få arrangere fotball-VM i 2022. Sarkozy ba ifølge Blatter Platini om ikke å støtte USA, noe som åpnet for at Qatar til slutt fikk tilsagnet.

- Du kan ikke kjøpe fotball-VM, det vil til slutt havne der den storpolitiske sfæren ønsker. For 2022 hadde Platini i det minste mot til å ringe meg og si «at nå har vi hatt et møte med landets statsoverhode. Dersom statsoverhodet ber meg støtte Frankrike av ulike årsaker, vil jeg gjøre det». Han sa «min stemme går ikke til amerikanerne». Da forsto jeg at vi hadde et problem. Vi prøvde, men det var for sent, sier Blatter, som hevder «Platini fortalte meg at president Sarkozy tvang ham til å stemme for Qatar».

Støtte fra ekskjærestene Blatter kjemper febrilsk for å renvaske seg og har anket suspensjonen fra all fotball i åtte år.

- Jeg har ikke drept noen. Jeg har ikke ranet en bank. Jeg har ikke stjålet noen penger. Jeg behandlet til og med ekskjærestene mine bra, sier Blatter.

- Det er sant. De forsvarer meg. En jeg bare var gift med i noen måneder, støtter meg, sier han.

Prins Ali bin al-Hussein, sjeik Salman bin Ebrahim al-Khalifa, Gianni Infantino, Tokyo Sexwale og Jerome Champagne er kandidatene som stiller til valg når Blatter skal erstattes.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer