Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blatter: - Jeg kan ikke tape

FIFA-president Sepp Blatter er svært selvsikker før han igjen stiller til gjenvalg i juni.

SELVSIKKER: Sepp Blatter planter et tre under en seremoni i Serbia for et par dager siden. Han er sikker på at han fortsatt kan delta i treplanting de neste årene, etter at han blir gjenvalgt som FIFA-president i sommer. Foto: REUTERS/Ivan Milutinovic/Scanpix
SELVSIKKER: Sepp Blatter planter et tre under en seremoni i Serbia for et par dager siden. Han er sikker på at han fortsatt kan delta i treplanting de neste årene, etter at han blir gjenvalgt som FIFA-president i sommer. Foto: REUTERS/Ivan Milutinovic/Scanpix Vis mer

- Jeg har tillit til meg selv, og jeg har tillit til at forbundene vil velge meg for fire nye år, sier sveitseren i et intervju med nyhetsbyrået DPA.

75-åringen er ute etter sin fjerde periode som FIFA-president. Han utfordres av Mohamed bin Hammam fra Qatar. De kontinentale forbundene i Europa, Sør-Amerika, Afrika og Oseania har allerede erklært sin støtte til Blatter.

Blatter ble spurt om han allerede har skrevet takketalen sin.

- Uansett vil jeg i min tale takke for tilliten jeg er vist, om det gjelder framtiden eller fortiden, men jeg kan ikke tape avstemningen, svarte han.

Angående anklagene om korrupsjon i forbindelse med valget av VM-arrangører i 2018 og 2022, sa Blatter at det kommer til å være nulltoleranse når utredningen er klar.

- Vi må bli mer profesjonelle. Etikkommisjonen må få høyere status. I øyeblikket har det rådet mer å gjøre enn disiplinærkomiteen, sa han.

Blatter sa at han ønsker flere kvinner involvert i FIFA, og han sa at styret kan bli utvidet fra 24 til 25 personer for å få med en representant for kvinnefotball. Han uttalte at han ser fram til kvinne-VM i Tyskland i sommer som «et absolutt høydepunkt».

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media