Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blatter: - Jeg var nære ved å dø

FIFA-presidenten snakker ut etter sammenbruddet.

 SNAKKER UT ETTER SAMMENBRUDD:  Den suspenderte FIFA-presidenten forteller om helsetilstanden etter han ble lagt inn på sykehus tidligere i november. Foto:  AFP / FABRICE COFFRINI.
SNAKKER UT ETTER SAMMENBRUDD: Den suspenderte FIFA-presidenten forteller om helsetilstanden etter han ble lagt inn på sykehus tidligere i november. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI. Vis mer

(Dagbladet): Sepp Blatter snakker for første gang ut om sykdomsfraværet, etter å ha blitt innlagt på sykehus tidligere i november. Til den sveitsiske tv-radiokanalen RTS forteller 79-åringen at helsetilstanden hans har vært svært alvorlig.

- Presset på meg var enormt. Det kom til et punkt hvor kroppen min sa i fra: 'Stopp, nok er nok'. Jeg var nære ved å dø. Jeg befant meg på et sted mellom englene som sang og djevlene som sto med ild. Men det ble englene som sang for meg, sier Blatter til den sveitsiske radio-kanalen. 

I etterkant har også flere andre internasjonale medier omtalt saken. 

Det var etter at det ble oppdaget en ureglementert millionutbetaling fra Blatter til Michel Platini i 2011 at FIFA-presidenten ble suspendert fra stillingen sin. 

I kjølvannet av korrupsjonsanklagene ble Blatter lagt inn på sykehus, og årsaken til sammenbruddet skal ha vært stress. 

Korrupsjonsanklagene har så langt stått i kø overfor Det internasjonale forbundet, og revisjonskomiteen som utreder anklagene gikk i forrige uke hardt ut mot forbundet. 

- Vi må nok bare innse at korrupsjon har vært mer regelen enn unntaket i organisasjonen vår. Den har vært satt i system. Klarer vi å innse og akseptere dette, så er det også mulig å gjøre noe med det, sier leder for revisjonskomiteen Demenico Scala.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media