UTSATTE OG AVLYSTE: FIFA-president Sepp Blatter avlyste en pressekonferanse i siste liten i dag, mens pressefolk fra hele verden satt og ventet. Foto: REUTERS / Pilar Olivares / Files / NTB Scanpix
UTSATTE OG AVLYSTE: FIFA-president Sepp Blatter avlyste en pressekonferanse i siste liten i dag, mens pressefolk fra hele verden satt og ventet. Foto: REUTERS / Pilar Olivares / Files / NTB ScanpixVis mer

Blatter avlyste pressekonferanse i siste liten

I ettermiddag.

FIFA-president Sepp Blatter skulle fredag møte pressen for første gang siden hans høyre hånd Jerome Valcke ble suspendert mistenkt for korrupsjon, men pressekonferansen ble avlyst.

Først ble pressemøtet etter FIFA-styremøtet i Zürich utsatt en time, deretter kom beskjeden om at det ikke ble noe av. Et stort presseoppbud var på plass i FIFA-hovedkvarteret for å stille Blatter spørsmål.

Tidligere fredag fortalte Tysklands fotballpresident Wolfgang Niersbach at korrupsjonsmistanken mot generalsekretær Valcke så vidt ble diskutert under FIFA-styremøtet torsdag og fredag.

- Det finnes anklager og på den annen side en klar påstand om at anklagene er feil. En person er å betrakte som uskyldig inntil det motsatte er bevist, og det må vi respektere, sa Niersbach, som er blant de 25 FIFA-styremedlemmene.

Valcke ble nylig suspendert og fratatt alle sine oppgaver i påvente av at beskyldningene mot ham granskes. Han er mistenkt for å ha inngått en avtale om svartebørssalg av VM-billetter, noe han benekter.

(NTB)