Blatter avviser korrupsjonsanklage

PARISD (NTB-DPA): Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) sendte i dag ut en skriftlig erklæring der det heter at ryktene om kjøp av stemmer ikke lenger er noe tema for den nyvalgte FIFA-presidenten Sepp Blatter og hans beseirede rival Lennart Johansson.

Ifølge FIFA har Blatter og Johansson hatt et oppklaringsmøte der svensken bedyret at han aldri har antydet at Blatter har brukt bestikkelser.

- Johansson distanserte seg fra anklagene og lovet å arbeide for et godt samarbeid med den nye Fifa-presidenten. Nå kan vi konsentrere oss om VM, heter det i FIFA-erklæringen.

Tidligere i dag sendte Det europeiske fotballforbundet (UEFA) ut en pressemelding. - Om de påståtte uregelmessighetene skulle vise seg å være reelle, vil vi ta opp saken, sto det der.

Konvolutter

Den svenske avisa Aftonbladet skrev i går at Johansson indirekte hadde bekreftet å sitte med opplysninger om at Blatter hadde delt ut 20 konvolutter, hver med 50 000 dollar i, til FIFA-delegater. Blatter ble mandag sensasjonelt valgt til president med stemmetallet 111-80.

- De som står bak påstandene må stå til ansvar for skaden, heter det i FIFA-erklæringen. Blatter varslet allerede i går at han vil vurdere rettslige skritt mot dem som hevder at han har kjøpt stemmer.

Det er imidlertid flere enn Aftonbladet som har hørt om konvoluttene. Ifølge avisa International Herald Tribune innrømmet Blatter i går å ha delt ut konvolutter, men hevdet at det dreide seg om «på forhånd avtalte utbetalinger til forbund med alvorlige økonomiske problemer». I dag avviste Blatter alt sammen som tull.

- Aldri sagt det

- Det har aldri vært noen utbetalinger. Jeg har aldri sagt det jeg er sitert på av International Herald Tribune, sa han til det sveitsiske nyhetsbyrået SIZ.

Også funksjonærer i afrikanske forbund, som skulle ha vært mottakere av konvoluttene, grep ordet.

- Vi har ikke fått penger fra Blatter. I valget stemte vi på den mannen som vil være best for fotballens interesser, sa generalsekretær Edmund Dossa i Benins fotballforbund til den tyske TV-kanalen ARD.

(NTB)