OVER LINJA: Manuel Neuer ser ballen gå over linja. Målet ble ikke godkjennet. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
OVER LINJA: Manuel Neuer ser ballen gå over linja. Målet ble ikke godkjennet. Foto: REUTERS/Eddie KeoghVis mer

Blatter ber England om unnskyldning

Skal vurdere videodømming på nytt.

||| (Dagbladet): Sepp Blatter holdt i dag en pressekonferanse om dommerfeilene i kampene mellom England - Tyskland og Argentina - Mexico.

Flere eksperter tok til orde for videodømming i fotball etter grove dommerfeil.

Arne Scheie sa til Dagbladet at videodømming ville «ta vekk gleden fra fotballen», mens Lars Tjærnås mente at det er «håpløst at det som ikke kan avgjøres med fakta - det vil si ja eller nei - ikke kan avgjøres med teknologi».

Blatter har tidligere uttalt at han og FIFA er skeptisk til videodømming.

-  FIFA mener at fotballen vil forbli et spill for mennesker. Feil vil bli gjort, sa Blatter i 2009.

VILLE PROTESTER: Mexico-spillere raser mot linjemannen som godkjente Carlos Tevez' kontroversielle offisdemål. Foto:AP Photo/Luca Bruno
VILLE PROTESTER: Mexico-spillere raser mot linjemannen som godkjente Carlos Tevez' kontroversielle offisdemål. Foto:AP Photo/Luca Bruno Vis mer

Blatter sa på pressekonferansen i dag at han hadde bedt de to fotballforbundene om unnskyldning for dommerfeilene. Han varsler nå at FIFA vil diskutere videodømming i Juli. Noe annet ville vært «dumt», sier Blatter.

- Etter erfaringer fra dette VM ville det vært dumt å ikke åpne for mer teknologi på fotballbanen, sa Blatter ifølge the Guardian.

- Det eneste jeg kan gjøre har jeg allerede gjort. I går snakket jeg med de to fotballforbunded om dommernes feil. Jeg har bedt dem om unnskyldning og har full forståelse for at de er ikke er fornøyd og at folk kritiserer dommerne.

- Personlig liker jeg ikke å se at dommerne gjør feil, men det betyr ikke at det er slutten på en turnering eller slutten på fotballen. Slikt kan skje.

- Naturlig nok vil vi ta teknologi-spørsmålet opp til diskusjon ved første anledning i Juli, sier Blatter.