Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blatter etter avhør: - Som en katolsk inkvisisjon

Bedyrer fortsatt sin uskyld.

 IKKE BITTER:  Sepp Blatter forteller at han er skuffet og lei seg, og mener etterforskningen til FIFA ligner en gammeldags katolsk inkvisisjon. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
IKKE BITTER: Sepp Blatter forteller at han er skuffet og lei seg, og mener etterforskningen til FIFA ligner en gammeldags katolsk inkvisisjon. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Den suspenderte FIFA-presidenten Sepp Blatter mener at etterforskningen til FIFAs etiske komité ligner på en gammeldags katolsk inkvisisjon.

Blatter er, sammen med flere FIFA- og UEFA-topper, beskyldt for korrupsjon i forbindelse med tildelingen av flere VM-sluttspill.

- Disse avhørene har vært nesten som en katolsk inkvisisjon, sa Blatter, som risikerer å bli utestengt på livstid.

Inkvisisjonen var en rettslig forfølgelse av kjettere gjennom en kirkelig domstol.

- Jeg er skuffet og lei meg, men jeg er ikke bitter. Bitterhet fører til sjalusi som igjen fører til hat. Det hjelper ingen i livet, sa Blatter.

- Jeg er en ærlig person Som en del av den sveitsiske etterforskningen rundt Blatter, har det også kommet fram at UEFA-president Michel Platini fikk utbetalt rundt 17 millioner kroner for tjenester han gjorde på 1990-tallet. De to har erkjent at det ikke fantes en skriftlig kontrakt, men at de hadde muntlig avtale.

Blatter sier at han ikke tar ansvaret for FIFAs regnskaper, og at tjenestemenn ved FIFA hadde begått de straffbare handlingene.

- Jeg stoler på folk. Tilliten har blitt misbrukt, men jeg visste ikke hvordan den ble misbrukt. Jeg er ikke en FIFA-regnskapsfører, sa sveitseren.

- Hva kan jeg si om meg selv. Jeg er en ærlig person, og jeg har for mye tro på meg selv, sa Blatter i et intervju med den tyske TV-kanalen ARD.

FBI sår tvil om forklaring Den 79 år gamle FIFA-presidenten har vært i søkelyset siden BBC påsto at han var klar over praksisen med å bruke bestikkelser innen FIFA. I et BBC-program har det kommet fram at det amerikanske føderale politiet (FBI) har beviser som sår tvil om Blatters forklaring.

Blatter nekter for å ha visst om at rundt 800 millioner kroner (100 millioner dollar) ble innbetalt av markedsføringsfirmaet ISL til FIFA-ansatte i løpet av 1990-årene som takk for å ha fått TV-avtaler.

Blatter har vært utestengt fra sitt presidentverv av FIFAs etiske komité siden oktober. Sveitsiske myndigheter innledet da etterforskning av FIFA-styret for misligheter under Blatters ledelse.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media