Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blatter får tabloid førstehjelp

Sepp Blatter betaler tabliodavisa The Suns tidligere sportsredaktør for å sminke ansiktet utad.

VERDEN RUNDT: FIFA-president Sepp Blatter reiser for tiden verden rundt for å sikre gjenvalg som president. Her møter han pressen under et besøk hos sultan Haji Ahmad Shah i Malaysia den 17. mars i år. Foto: AFP PHOTO / Saeed Khan
VERDEN RUNDT: FIFA-president Sepp Blatter reiser for tiden verden rundt for å sikre gjenvalg som president. Her møter han pressen under et besøk hos sultan Haji Ahmad Shah i Malaysia den 17. mars i år. Foto: AFP PHOTO / Saeed Khan Vis mer

(Dagbladet): Brian Alexander (53) er mannen som skal sikre Sepp Blatter gjenvalg under valget av FIFA-president 1. juni.

Alexander er blant annet kjent som redaktøren bak The Suns kampanje mot tidligere landslagssjef Graham Taylor i 1992. Taylor ble dag etter dag på avisas sportssider sammenlignet med ei nepe.

- Helt ut av det blå Nå er det altså Blatters image han skal pynte, om enn på en noe annen måte. Alexander skal sørge for at Blatter knuser utfordreren Mohammed Bin Hammam fra Qatar.

- Helt ut av det blå ble jeg invitert til Zürich i går, og jeg er nå engasjert av Sepp Blatter til å lede hans kampanje for gjenvalg 1. juni, sier Alexander til sportsjournalists.co.uk.

I 1997 begynte han i BBC. De siste fire åra har han stått bak en rekke avsløringer og gjort intervjuer med noen av de største personlighetene innen sport.

Ikke overraskende, det siste intervjuet var med Sepp Blatter.

Litt å jobbe med Sepp Blatter ønsker gjenvalg for en fjerde fireårsperiode som president i Det internasjonale fotballforbundet. Sepp Blatters styre er meget omstridt, noe utfordreren liker å gni inn.

Nylig fortalte Dagbladet hvordan Blatter fridde til militærjuntaen i Burma i jakta på stemmer og hvordan FIFA-toppene beriker seg selv i sin festning i Zürich.

10 av 24 styremedlemmer er knyttet til korrupsjonsanklager. Blant dem er utfordreren Bin Hammam.

Dyrt tap Alexander har tidligere vært sportsredaktør i Sun, Mail on Sunday, Evening Standard og South London Press.

Alexander er nå ansatt i Square 1, selskapet som skal ha mottatt nærmere syv millioner kroner for å lede kampanjen for å sikre Australia VM i 2022.

Fotballdrømmen ble knust da landet kun fikk én stemme under FIFA-styrets votering.

GAMLE VENNER: FIFA-president Sepp Blatter (t.v.) og Mohamed Bin Hammam (t.h.) er gamle venner, men stiller nå mot hverandre i kampen om makta i FIFA. Dette bildet er tatt under lykkeligere omstendigheter i juni 2009. Foto: REUTERS / Bazuki Muhammad
GAMLE VENNER: FIFA-president Sepp Blatter (t.v.) og Mohamed Bin Hammam (t.h.) er gamle venner, men stiller nå mot hverandre i kampen om makta i FIFA. Dette bildet er tatt under lykkeligere omstendigheter i juni 2009. Foto: REUTERS / Bazuki Muhammad Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media