Blatter fortsatt sikker på gjenvalg

Sepp Blatter er fortsatt sikker på at han blir gjenvalgt som president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) tross korrupsjonsbeskyldningene.

Generalsekretæren i FIFA, Michel Zen-Ruffinen, er kommet med eksplosjonsartede beskyldninger mot Blatter, men da presidenten stoppet i Beijing på vei til Nord-Korea tok han kraftig til motmæle.

29. mai er det valg på ny president i FIFA. Blatter har Kameruns Issa Hayatou som motkandidat.

- Det er fortsatt tre uker til valget finner sted, men jeg må bare si at jeg er ganske sikker på å bli gjenvalgt, sa Blatter til det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua mandag.

- Man kan vel si at valget er som en fotballkamp, og jeg har det som er nødvendig for å vinne, sa Blatter, som er under hardt press. Han er blant annet beskyldt for å ha betalt ut penger under bordet og for kameraderi siden han ble valgt til president i 1998.

- Herr Zen-Ruffinen må selv ta ansvar for de beskyldningene han er kommet med. Han har ingen rett til å gripe inn i FIFA-presidentens gjøremål på denne måten, sier Blatter. Han har nektet for at han har gjort noe som kan anses som kriminelt og tilbakeviser beskyldningene som kom fram i en rapport Zen-Ruffinen la fram i Zürich fredag.

(NTB-Reuters)