Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blatter frykter halvfulle stadioner

Fordi fansen må vise id.

Sepp Blatter frykter at flere av VM-kampene vil bli spilt på halvfulle stadioner fordi tyske myndigheter krever at billettene skal sjekkes mot pass eller andre identifikasjonskort.

– Tyske myndigheter sier at trusselbildet om dagen krever at de må undersøke nøye hvem som kommer inn på stadionene. For hver solgte billett må du omtrent sende dem din CV. Billetter blir sjekket mot identifikasjonskort. Det er klart at dette vil føre til at det vil ta lengre tid å få folk inn på stadionene, og hva skjer dersom en far gir sin billett til sin datter ellers sønn fordi han ikke kan gå selv? Dette setter FIFA i en vanskelig situasjon, sier presidenten i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), ifølge The Telegraph.

Sepp Blatter vil møte den tyske kansleren Angela Merkel førstkommende mandag for å diskutere problemet.

Arrangøren vil sette opp en maskin som skal identifisere billetteieren ved stadion. Men Blatter mener at dette ikke løser problemet.

– Det er vanskelig å samle inn all dataen. Dersom du ikke har denne informasjonen blir heller ikke billetten godkjent. Vi har tre uker på oss til å løse dette problemet. Dette er imidlertid verken vårt eller arrangørens problem. Vi ønsker ikke dette systemet. Det er tyske myndigheter som krever sikkerhetsgarantier. Vi kan ikke be om at de endrer dette. Alt vi kan gjøre er å stille spørsmål om hvordan dette vil fungere, forteller han.

(ANB)

ADVARER TYSKE MYNDIGHETER: Sepp Blatter mener kontrollen er for streng under VM.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling