FORSVARER GAVE: FIFA-president Sepp Blatter sier at utbetaling på nærmere 17 millioner kroner til UEFA-president Michel Platini var å regne som en «gentlemans agreement». Foto:  EPA/PATRICK B. KRAEMER
FORSVARER GAVE: FIFA-president Sepp Blatter sier at utbetaling på nærmere 17 millioner kroner til UEFA-president Michel Platini var å regne som en «gentlemans agreement». Foto: EPA/PATRICK B. KRAEMERVis mer

Blatter ga 17 mill. til Platini og kaller det «gentlemans agreement»

Omtaler suspensjon som en befrielse.

FIFA-president Sepp Blatter sier at utbetaling på nærmere 17 millioner kroner til UEFA-president Michel Platini var å regne som en «gentlemans agreement».

- Dette var et ledd i en kontrakt jeg hadde med Platini. Det var implementert. Jeg kan ikke gi ytterligere detaljer. Denne saken er en del av to etterforskninger, sier Blatter.

79-åringen føler seg forhåndsdømt av FIFAs etiske komité. Både Blatter og Platini er suspendert fra stillinger i 90 dager av den nevnte komiteen.

- Suspensjonen kom som et sjokk, men også som en befrielse. Det gir meg tid til å reflektere over framtiden min, sier Blatter til den sveitsiske kringkastingen RRO.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

 På direkte spørsmål om avtalen mellom han og Platini lå innenfor regelverket, svarer Blatter:

- Ja. Definitivt.

(NTB)