Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blatter ga 17 mill. til Platini og kaller det «gentlemans agreement»

Omtaler suspensjon som en befrielse.

FORSVARER GAVE: FIFA-president Sepp Blatter sier at utbetaling på nærmere 17 millioner kroner til UEFA-president Michel Platini var å regne som en «gentlemans agreement». Foto:  EPA/PATRICK B. KRAEMER
FORSVARER GAVE: FIFA-president Sepp Blatter sier at utbetaling på nærmere 17 millioner kroner til UEFA-president Michel Platini var å regne som en «gentlemans agreement». Foto: EPA/PATRICK B. KRAEMER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FIFA-president Sepp Blatter sier at utbetaling på nærmere 17 millioner kroner til UEFA-president Michel Platini var å regne som en «gentlemans agreement».

- Dette var et ledd i en kontrakt jeg hadde med Platini. Det var implementert. Jeg kan ikke gi ytterligere detaljer. Denne saken er en del av to etterforskninger, sier Blatter.

79-åringen føler seg forhåndsdømt av FIFAs etiske komité. Både Blatter og Platini er suspendert fra stillinger i 90 dager av den nevnte komiteen.

- Suspensjonen kom som et sjokk, men også som en befrielse. Det gir meg tid til å reflektere over framtiden min, sier Blatter til den sveitsiske kringkastingen RRO.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

 På direkte spørsmål om avtalen mellom han og Platini lå innenfor regelverket, svarer Blatter:

- Ja. Definitivt.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!