Blatter gjenvalgt

På tross av beskyldninger om økonomisk rot og bestikkelser ble Sepp Blatter gjenvalgt som Fifa-president i dag.

Blatter vant valgkampen mot Uefa-president Lennart Johansson i 1998. I dag beseiret han motkandidaten Issa Hayatou fra Kamerun.

Seinest i går fikk Blatter pipekonsert mot seg på Fifa-konferansen i Seoul. Likevel var det allerede da klart at han hadde klart å sikre seg nok stemmer til å vinne valget på kongressen i dag.

Avstemningen endte med 139 av 197 stemmer til Blatter. En knusende seier for 66-åringen, som dermed er gjenvalgt for fire nye år.

- Takk for at dere valgte meg. Dere kan ikke forestille dere hvordan jeg føler det nå etter å ha blitt anklaget i månedsvis av bestemte folk, sier Blatter i takketalen.

- De sa jeg var en dårlig mann. Du kan ikke være så dårlig når dette skjer. Vi er alle gode.

Mens delegatene fra de forskjellige forbundene avga sine stemmer messet Blatter sin uskyld:

- Jeg er uskyldig inntil noe annet er bevist, sa Blatter ifølge BBC.

Den norske fotballpresidenten Per Ravn Omdal har tidligere uttalt seg svært kritisk til Blatter som Fifa-president. 11 delgater i Fifas eksekutivkomité har også anmeldt Blatter i Zürich.

- Sannheten vil komme fram, sa Blatter i dag.

De kraftigste beskyldningene mot Blatter kommer fra hans egen generalsekretær Michel Zen-Ruffinen. Hans rapport skal vise at Fifa-presidenten har sølt vekk penger.

- Ser vi på det realistisk, har Fifa tapt 2,5 mill. kroner de siste fire årene. Det betyr at Fifa har en negativ egenkaptital på 2,2 milliarder, sier det engelske fotballforbundets talsmann Adam Crozier.

  • Dagbladet.no kommer tilbake med mer.
<B>SEIRET:</B> - La oss være en familie igjen, sier Sepp Blatter etter at han er gjenvalgt som Fifa-president.