<strong>OMTALTE WEBB SOM SIN ARVTAKER:</strong> FIFA-president Sepp Blatter brukte store ord for å beskrive korrupsjonsmistenkte Jeffrey Webb for bare en måned siden.  Reuters/Arnd Wiegmann
OMTALTE WEBB SOM SIN ARVTAKER: FIFA-president Sepp Blatter brukte store ord for å beskrive korrupsjonsmistenkte Jeffrey Webb for bare en måned siden. Reuters/Arnd Wiegmann Vis mer

Blatter hyllet FIFAs arresterte visepresident for en måned siden

- Min kollega, min venn, min bror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Grytidlig onsdag morgen aksjonerte sveitsisk politi mot sju FIFA-topper, på oppdrag fra det amerikanske justisdepartementet. Visepresident i verdens mektigste idrettsorganisasjon, Jeffrey Webb (50), er blant de arresterte. Totalt er 14 medlemmer av FIFA siktet for korrupsjon for over 100 millioner dollar fra begynnelsen 1990-tallet og frem til i dag.

Det skjer bare en drøy måned etter at den omstridte FIFA-presidenten Sepp Blatter (79) lanserte Webb som sin egen arvtaker på en kongress på Bahamas, hvor Webb ble gjenvalgt som CONCACAFs overhode.

- Han er leder for CONCACAF, han er allerede en leder i FIFA og han har en stor rolle. Han vil også få en enda større rolle i løpet av de neste fire årene, sa Blatter til Jamaica Observer.

- Min bror Webb kommer fra Caymanøyne i Det karibiske hav og er utdannet advokat. Han tok over som CONCACAF-president for skandaleforfulgte Jack Warner i 2012.

Sistnevnte er også blant de sju mennene sveitsisk politi arresterte i dag tidlig.

- Han (Webb) posisjonerer seg selv som en fremtidig leder av FIFA - og han er en vinner, så la oss se hvor langt han kommer, uttalte Blatter 18. april.

I samme tale fortalte Blatter at han ser på Webb som en bror.

- Han tok over og endret CONCACAF. I dag fikk han bekreftelsen som (gjenvalgt) president, og det er en stor suksess for Jeffrey Webb - min kollega, min venn, min bror. 

<strong>ARRESTERT:</strong> Jeffrey Webb ble i dag tidlig anholdt av sveitsisk politi. Foto: Scanpix
ARRESTERT: Jeffrey Webb ble i dag tidlig anholdt av sveitsisk politi. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg ser frem til å jobbe med ham i fire nye år, sa Blatter.

Omstridt Mistanker om korrupsjon har også forfulgt Blatters verv som FIFA-president helt siden han ble valgt for første gang i 1998. Da ble det hevdet at Blatter hadde kjøpt stemmer i kampen mot svenske Lennart Johansson.

Blatter er nå på oppløpssiden i sitt femte og siste valg som FIFA-president. Fredag avgjøres det hvem av han og Prins Ali bin al-Hussein som vil lede organisasjonen de fire neste årene. 

Micahel van Praag og Luis Figo stilte også som presidentkandidater, men begge har trukket seg. Figo gikk sist uke til frontalangrep på Blatter, og sa han hadde ingen tro på at det ville bli gjennomført et rettferdig valg 29. mai.

PS: CONCACAF er fotballforbundet for Nord-Amerika, Mellom-Amerika og Karibien.

• FIFA har varslet at de vil holde pressekonferanse klokken 11.00 norsk tid.

<strong>SLO TIL:</strong> Sveitsisk politi aksjonerte mot hotellet Baur au Lac klokken seks i dag tidlig. ikke lenge etter begynte pressen å samle seg utenfor. Foto: Scanpix
SLO TIL: Sveitsisk politi aksjonerte mot hotellet Baur au Lac klokken seks i dag tidlig. ikke lenge etter begynte pressen å samle seg utenfor. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer