Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blatter i brev til Dagbladet: - Prosessen mot meg minner om inkvisisjonen

Sier han er uskyldig.

(Dagbladet): Sepp Blatter har skrevet brev til FIFAs 209 medlemsland og forklart at han er uskyldig i anklagene om korrupsjon. Dagbladet har fått tilgang til brevet.

- Jeg er forvirret og av hva etterforskningskammeret i etikkomiteen i FIFA insinuerer om meg, og hvilke påstander de kommer med. Jeg har vært ansatt i FIFA i 40 år, og har alltid gjort jobben så godt jeg overhodet har kunnet, skriver Blatter og fortsetter:

- Foreldrene mine lærte meg to ting: Aldri ta imot penger du ikke har tjent, og betal alltid det du skylder.

Inkvisisjonen Torsdag skal Blatter avhøres av FIFAs etiske komité, ifølge NTB. Dagen etter er det UEFAs president Michel Platini sin tur til å svare på anklagene. Det dreier seg om en utbetaling på 17,2 millioner kroner fra FIFA til Blatter, som Platini styrte. Ifølge Blatter og Platini handler det om arbeid som Platini gjorde for FIFA mellom 1998 og 2001. Utbetalingen ble ikke gjort før i 2011.

BREVET: Dette skriver Sepp Blatter.
BREVET: Dette skriver Sepp Blatter. Vis mer

Han står ved sin forklaring om at utbetalingen til Michel Platini - som anklages for å være korrupsjon - var et resultat om en muntlig avtale om etterbetaling av lønn.

- Prosessen jeg er blitt utsatt for siden, med krav om strengeste straff og fordømmelsen i offentligheten, har nådd et nivå som minner om inkvivisjonen, skriver Blatter.

Utestengt - Han har jobbet hardt med brevet, og han ser på denne uken og føler seg veldig sterk, sier Blatters rådgiver Hans-Joachim Eckert til The Guardian.

Både Blatter og Platini er utestengt av FIFA mens etterforskningen pågår.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Også Michel Platini nekter all skyld i saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media