SKUFFET: Sepp Blatter og FIFA er skuffet over Nobels Fredssenters avgjørelse. Her fra et besøk på fredssenteret i 2014. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
SKUFFET: Sepp Blatter og FIFA er skuffet over Nobels Fredssenters avgjørelse. Her fra et besøk på fredssenteret i 2014. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer

Blatter i krisetelefon i dag: - Vi er skuffet. Dette er ikke fair play

Misfornøyde med Nobels Fredssenter.

(Dagbladet): I går ble det kjent at Nobels Fredssenter trekker seg ut fra "Handshake for Peace"-avtalen med Det Internasjonale Fotballforbundet (FIFA).

- Vi er skuffet over å ha hørt gjennom media at Nobels Fredssenter ønsker å avslutte samarbeidet med oss på Handshake for Peace. Det er ikke fair play, skriver FIFA på sine nettsider, tirsdag.

De siste månedene har FIFA, Norges Fotballforbund og fredssenteret hatt samtaler, om hvordan de best skulle fortsette med dette viktige tiltaket.

Ringte Blatter
Det var i dag tidlig at Nobels Fredssenter-sjefen, Bente Erichsen, ringte FIFA-president Sepp Blatter. Hun sa da at hun og fredssenteret håpet initiativet ville fortsette innenfor FIFA - uten NPC.

Handshake for Peace vil fortsatt være en del av kampreglementet under U-20-VM i New Zealand og under det pågående VM for kvinner i Canada, i tillegg til under fremtidige konkurranser.

Det var i 2012 det ble bestemt under FIFA-kongressen at Handshake for Peace skulle inn i FIFAs reglement, og dette engasjementet ble bestemt at skulle fortsette ved den 65. kongressen forrige måned.