Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blatter innrømmer juks

Innrømmelsene gjelder juks på banen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): FIFAs president Sepp Blatter har i det dette VM-et prestert å plassere seg sjøl nesten like mye i søkelyset som spillerne det egentlig skal handle om.

Har det ikke vært sleivete uttalelser om at «dommeren skulle hatt gult kort sjøl» og slakt av Englands spillestil, har det vært vel seine beklagelser etter ting han har sagt og gjort før.

I tillegg har fotballpresidenten fått skylda for dårlig VM-dømming.


Nå, ved inngangen til finale-helga, vekker sveitseren oppsikt igjen - denne gangen for uttalelser om at han jevnlig jukset da han sjøl var aktiv spiller.

«Men han var borti meg»

- Jeg forsøkte å skaffe meg fordeler gjennom å spøke med motspillere, for deretter å falle om og si: «Men han var borti meg». Egentlig var det ikke sånn. Det var jeg som gjorde det, sier Blatter i et intervju med CNN International.

Idrettens kanskje mektigste mann er offisielt motstander av filming og fanteri i fotballen.

Men når han gjør et like offisielt intervju med CNN, går han langt i å unnskylde spillere som jukser; Særlig hvis de spiller framover på banen.

image: Blatter innrømmer juks

- Kan forstå det

- Alle - særlig de offensive spillerne - gjør det når de mister ballen inne i motstanderens sekstenmeter, sier den omdiskuterte presidenten.

Han mener frustrasjonen som følger, gjør seg utslag i en av to handlinger:

•Enten lager spillerne frispark i forsøket på å vinne tilbake ballen.

•Eller så sier de «Men han var borti meg», og faller om.

- Jeg kan forstå at spillerne oppfører seg sånn. Men de spiller i et VM, og de er profesjonelle, så de burde tenke på det, mener Blatter.

- JEG JUKSET: Fotballens øverste leder, Sepp Blatter sier i et oppsiktsvekkende intervju at han forstår spillere som jukser på banen. Foto: OLIVER WEIKEN /EPA/SCANPIX
- JEG JUKSET: Fotballens øverste leder, Sepp Blatter sier i et oppsiktsvekkende intervju at han forstår spillere som jukser på banen. Foto: OLIVER WEIKEN /EPA/SCANPIX Vis mer
FILMING? Brasil Adriano fikk iallfall gult kort for usportslig opptreden etter dette fallet i VM-kampen mot Richard Kingson og Ghana.