Blatter kjøpte stemmer?

PARIS (NTB-TT): Allerede før valget av ny FIFA-president i går hadde Lennart Johansson mistanke om at slaget var tapt. Samme morgen fikk han høre ryktene om at Sepp Blatter skal ha delt ut konvolutter med penger til noen av delegatene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Når man hører om slikt, går det ikke ubemerket forbi. Det er klart at man begynner å tenke: - Hvor mye og hvor mange, kommenterte Johansson.

Dagen etter at sveitseren Sepp Blatter ble valgt til FIFA-president kom de sensasjonelle opplysningene om hvordan han skal ha sikret seg en svært overraskende seier. Blatter delte ut konvolutter som inneholdt ca. 375 000 kroner hver. Ifølge den svenske avisen Aftonbladet ble det delt ut 20 slike konvolutter.

Blatter bekreftet påstanden i den britiske avisen Herald Tribune, og sier pengene var utbetalinger som det tidligere er blitt bestemt skulle gå til enkelte nasjonale forbund med svært dårlig økonomi.

Ikke avklart i FIFA-styret

- Han skal få forklare seg for FIFAs styre, men jeg selv vil ikke be om noen forklaring. Jeg vil ikke rote noe mer i dette, sa Johansson.

Hvor Blatters penger kommer fra, er uklart. President Per Ravn Omdal i Norges Fotballforbund sier til det svenske nyhetsbyrået TT: - All slik økonomisk støtte skal bestemmes av styret. Det er ikke blitt gjort i dette tilfellet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer