Blatter lover Afrika fotball-VM

FIFA-president Sepp Blatter har lovet Afrika fotball-VM tidligere, og i går gjentok han løftet - bare man får gjennomført nye regler.

Fotball-VM til Afrika var et av kjernepunktene i Blatters stemmesanking da han ble valgt til FIFA-president i 1998. Det løftet måtte han renonsere på under fjorårets tildeling av VM i 2006. Uansett hvor mye Blatter gikk inn for at Sør-Afrika skulle få arrangementet, ble det foretatt de nødvendige stemmebytter slik at Tyskland fikk det.

På den ekstraordinære FIFA-kongressen i Buenos Aires lørdag gjentok Blatter sitt løfte - med en gang FIFA får gjennomført et system som bestemmer rotasjon av mesterskapet mellom verdensdelene. Tidligere var det slik at Europa og Sør-Amerika som en uskreven regel arrangerte annenhver gang. Etter at USA fikk mesterskapet i 1994, og Sør-Korea og Japan skal arrangere neste år, er dette systemet brutt - og det fotballgale Afrika er den eneste verdensdelen sammen med Oseania som ikke er tildelt noe VM.

- Prinsippet med rotasjon består. Vi må bare bestemme reglene for hvordan det skal fungere i praksis. Det skal vi legge fram neste år, men FIFA-styret har allerede bestemt at når det nye rotasjonssystemet trer i kraft, skal Afrika være den første verdensdelen som får tildelt fotball-VM, sa Blatter.

(NTB)

Sepp Blatter på talerstolen i Buenos Aires.Foto: SCANPIX