- SJALUSI: FIFA-president Sepp Blatter mener skylda for korrupsjonsskandalen i FIFA ligger på andre skuldre enn hans egne. Foto: NTB Scanpix
- SJALUSI: FIFA-president Sepp Blatter mener skylda for korrupsjonsskandalen i FIFA ligger på andre skuldre enn hans egne. Foto: NTB ScanpixVis mer

Blatter mener sjalusi er grunnen til skandalen i FIFA

Legger skylda på de kontinentale organisasjonene.

FIFA-president Sepp Blatter mener at korrupsjonsskandalen ikke er forbundets feil, men at de kontinentale organisasjonene har skylda.

- Vår innflytelse over kontraktene som kontinentale forbund blir enige om er nærmest lik null, sa Blatter i et lengre intervju med det sveitsiske ukebladet Weltwoche.

Presidenten for det internasjonale fotballforbundet (FIFA) sier at FIFA selv ikke har gjort noe galt, og kan heller ikke holdes ansvarlig for handlingene til de ulike kontinentale forbundene.

Da han får spørsmål om han har noe av ansvaret for dagens situasjon svarer Blatter at kriminalitet finnes over alt.

- Det er umulig å utrydde alle mord og overfall, selv med et fungerende rettssystem. Fotball er ikke bedre enn resten av samfunnet.

I mai ble det kjent at FBI tok ut siktelser mot 14 topper i FIFA og forretningsmenn for bestikkelser og hvitvasking, og sju FIFA-topper ble pågrepet i Zürich.

Blatter er ikke siktet, men i intervjuet med Weltwoche sier han at det i prinsippet ikke er mulig for han å fortsette som president i FIFA. Han la til at i hans øyne er kritikken mot han basert på sjalusi.

- Denne misunnelsen har vært gnagende i mange år. Misunnelse kan føre til sjalusi. Og sjalusi er rotfestet i kjærlighet. Det kan snu til hat. Og det er det som skjedde da denne tsunamien traff oss to dager før kongressen, sier Blatter.

(NTB)