I RUTE: Fifa-president Sepp Blatter (t.v.) mener Sør-Afrika er klare for VM-start om 100 dager.Foto: SCANPIX/REUTERS/Rogan Ward
I RUTE: Fifa-president Sepp Blatter (t.v.) mener Sør-Afrika er klare for VM-start om 100 dager.Foto: SCANPIX/REUTERS/Rogan WardVis mer

Blatter mener Sør-Afrika er klare

100 dager igjen til VM.

|||FIFA-president Sepp Blatter feide all tvil rundt Sør-Afrika som VM-arrangør til side under starten av 100-dagersnedtellingen tirsdag.

Markeringen av at det er 100 dager igjen til fotball-VM starter skjer nå gjennom store fester i alle av landets største byer. Flere medier har spekulert i at Sør-Afrika ikke vil klare å gjennomføre arrangementet på en god måte, men dette ble kontant avvist av Joseph «Sepp» Blatter under en pressekonferanse tirsdag.

- Det bekymrer oss at enkelte ikke har troen, men det er ingen tvil om at alt er klart. La oss kjøre på, la oss få dette verdensmesterskapet. Så kan vi diskutere hvor bra det gikk i slutten av juli, sier Blatter.

FIFA har nylig besøkt og inspisert alle de 10 arenaene som skal benyttes under sommerens turnering. Alle konstruksjonene er ferdig, og bare kamptesting av to av stadionene gjenstår før VM sparkes i gang.

- Vi er i rute, og vi er klare til å gjennomføre VM. Det er det gjennomgående inntrykket etter denne inspeksjonsrunden, sier generalsekretær Jerome Valcke i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

(NTB)