VIL IKKE OVER DAMMEN: Sepp Blatter virker til å ønske å holde seg hjemme i Sveits, og nekter å komme til USA. Foto: AP Photo / Peter Morrison / NTB Scanpix
VIL IKKE OVER DAMMEN: Sepp Blatter virker til å ønske å holde seg hjemme i Sveits, og nekter å komme til USA. Foto: AP Photo / Peter Morrison / NTB ScanpixVis mer

Blatter nekter å komme til USA for å svare for seg

FIFA avslo.

FIFA-president Sepp Blatter ønsker ikke å komme til USA for å svare på spørsmål om den pågående korrupsjonssaken i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

79-åringen var onsdag invitert til en høring i Det amerikanske senatet av den republikanske senatoren Jerry Morans.

- Senator Jerry Morrans stab kom med anmodninger til FIFA om å la Blatter svare for seg, men organisasjonen avslo, sier Garette Turner, en talsperson for den republikanske senatoren.

Blatter, som har annonsert sin avgang, uttalte nylig i et intervju med den tyske avisen Welt am Sonntag at han «ikke ønsker å ta risikoen ved å reise noen steder før alt har blitt oppklart».

Presidenten for Det amerikanske fotballforbundet (USSF), Sunil Gulati, som er medlem av FIFAs styre, har i likhet med Blatter takket nei til å delta i høringen. I stedet deltar USSF-direktør Dan Flynn.

Myndighetene i USA har sin egen etterforskning og har siktet en rekke personer i saken.

(NTB)