Blatter nekter for å være en blodsugende parasitt

- Likner mer på Robin Hood.

PLAGET: FIFA-president Sepp Blatter innrømmer at han lar all kritikken gå inn på seg. Foto: Reuters / Arnd Wiegmann / NTB Scanpix
PLAGET: FIFA-president Sepp Blatter innrømmer at han lar all kritikken gå inn på seg. Foto: Reuters / Arnd Wiegmann / NTB ScanpixVis mer

FIFA-president Sepp Blatter er lei av beskyldningene som rettes mot ham. Fredag tok han et oppgjør med kritikerne.

Sepp Blatter (77) har vært president i det internasjonale fotballforbundet (FIFA) siden han tok over etter João Havelange i 1998.

I løpet av de årene har sveitseren blitt beskyldt for korrupsjon og økonomisk mislighold flere ganger.

Snakket i Oxford Fredag holdt den utskjelte presidenten en tale på universitetet i Oxford, og da brukte han anledningen til å slå tilbake mot kritikerne.

- Dere tror kanskje jeg er en nådeløs parasitt som suger livsblodet ut av verden og fotballen. Det er få navn mediene ikke har slengt etter meg, og jeg ville løyet hvis jeg sa det ikke plaget meg selv om jeg vet det følger med jobben, sa Blatter.

Blatter og FIFA har spesielt vært i søkelyset etter at Qatar ble tildelt VM i 2022. Mesterskapet må etter alt å dømme flyttes til vinteren på grunn av den ekstreme varmen i landet, og den engelske avisen The Guardian beskyldte tidligere i høst arrangøren for å behandle arbeiderne ved VM-anleggene som slaver.

- Likner Robin Hood Avisen skrev at 44 arbeidere fra Nepal hadde omkommet bare mellom 4. juni og 8. august, mange som følge av heteslag.

Beskyldningene har så langt ikke ført til alvorlige konsekvenser for Qatars status som arrangørland, og Blatter ble tidligere i oktober beskyldt for å ikke ta dem alvorlig nok.

Blatter sa blant annet i talen på universitetet at FIFA ofte blir beskyldt for å suge til seg så mye penger som mulig, men at de egentlig likner mer på Robin Hood.

(NTB)